-2 °C Stjørdal, NO
07/03/2021

Maxus-endelig1
Header-Bingo-med dato
SparHegra uke 10

Skal friskmelde flere kommuner i regionen

Seks kommuner har inngått avtale med Friskgården

Daglig leder for Friskgården Stjørdal og HMS Værnes, Bodil Myhr. (Arkivfoto) Daglig leder for Friskgården Stjørdal og HMS Værnes, Bodil Myhr. (Arkivfoto)

Fredag kunne det meddeles at Stjørdal, Frosta, Selbu, Tydal, Meråker og Holtålen kommune har inngått avtale med Friskgården om bedriftshelsetjeneste de kommende årene.

– Vi ser frem til å samhandle tett med Friskgården, øke vår egen kompetanse på området, og jobbe helsefremmende, sier Albert Verhagen under et pressemøte fredag 12. februar.

Gjelder fire år fremover

Avtalen er etter en felles innkjøpsprosess inngått for fire år fra 1. januar 2021, og kan utvides ytterligere to år.

– Innkjøpet av bedriftshelsetjeneste er gjort som en innovativ anskaffelse, som betyr at vi har fått god dialog med, og innsikt i, markedet før vi tok et valg, forklarer Verhagen.

Det var mange gode tilbydere og vi er svært glade for å sikre oss det beste tilbudet, fra Friskgården. At det var et felles prosjekt for alle kommunene i Værnesregionen sammen med Holtålen kommune, er god kvalitetssikring når kommunen i regionen jobber sammen på denne måte.

– Friskgården har en forskningsbasert arbeidsmåte som kommunene har tro på, og er i tillegg en lokal aktør som kjenner kommunene i regionen godt, sier Verhagen videre.

Hektisk anbudshøst

Ifølge daglig leder for Friskgården Stjørdal og HMS Værnes, Bodil Myhr, har Friskgården gjennomført en hektisk anbudshøst på bedriftshelsetjenester til kommunene i Trøndelag og Nordland, med løsningsforslag, pristilbud og forhandlinger.

– Det har gitt oss god uttelling. Friskgården med sine med sine 25 bedriftsveiledere organisert i syv mobile fagteam skal de nærmeste fire til seks årene levere bedriftshelsetjeneste til 26 kommuner og 11.000 medarbeidere, forklarer hun.

Dette kommer i tillegg til dagens leveranser, der Friskgården er bedriftshelsetjeneste for Trøndelag Fylkeskommune (6000 medarbeidere), Statsforvalteren (Fylkesmannen) i Trøndelag (500 medarbeidere) og 500 små og mellomstore bedrifter med til sammen 11.000 medarbeidere.

– Vi er stolt av å bistå kommunene med moderne bedriftshelsetjenester i de kommende årene, der vi gjennom systematisk HMS skal utvikle helsefremmende arbeidsplasser og langtidsfriske medarbeidere i alle tjenestesteder. Og vi håper at systematisk arbeid innen helse, miljø og sikkerhet, skal gi bedre tjenester til kommunens innbyggere, sier Myhr videre.

Inkluderende arbeidsliv

Friskgården har siden starten satset på forskning og utvikling. I høst fikk de beskjed om at de nå har fått innvilget tre nye år for skattefunnprosjektet «Helsefremmende bedriftshelsetjenester», som skal styrke kunnskapsgrunnlaget og dokumentere den helsefremmende metodikken som Friskgården har utviklet over tid.

– Dette gir Friskgården et godt utgangspunkt for å utvikle konkurransekraft i markedet i årene som kommer, mener Myhr.

Den nye avtalen om bedriftshelsetjenester skal gi gevinster i form av helhetlig og strategisk HMS-arbeid, en bedre jobb med inkluderende arbeidsliv, bedre ressursutnyttelse og økt verdiskaping.

– Dette vil bidra til at vi kan gi bedre tjenester til våre innbyggere. Vi ser fram til å jobbe sammen med Friskgården for helsefremmende kommuner, forklarer Verhagen avslutningsvis.

Les forrige sak:
Kontakt mellom brøytebil og vogntog

Brøytebilen kjørte videre etter hendelsen

Close