-4 °C Stjørdal, NO
24/01/2021

Header-Bingo
SparHegra uke 04

Skal fylle Kimen med juledrømmer

På Skatval øves det heftig før forestillingene neste helg

Rolf Fiskvik spiller julenissen i stykket og får selskap av unge aktører i snekkerverkstedet. Rolf Fiskvik spiller julenissen i stykket og får selskap av unge aktører i snekkerverkstedet.

På Skatval øves det nå heftig før forestillingene i Kimen neste helg når stykket Juledrømmen skal fremføres. 14 unge aktører sammen med revyvante voksne inntar både nissens juleverksted og slottet hos den litt skumle Mester.

Jul skal være en tid der julenissen i fred og ro forbereder både gaver fra sitt snekkerverksted og skaper forventninger for ung og voksen. Derimot er det ikke alltid at julenissen får arbeide i fred. Nettopp det har aktørene i stykket Juledrømmen satt både ord handling til. Familieforestillingen har derfor både godhet og ondskap i seg. Dette formidles i løpet av en time og et kvarter i forestillingen.

Er det uventet besøk hos julenissen, eller hva skjer i hans verksted?
Er det uventet besøk hos julenissen, eller hva skjer i hans verksted?

Ninni Kristine Austad har regien, tekstene er levert av Pål Thyholt og Terje Stamnes. Julenisse i stykket er Rolf Fiskvik, som møter en uventet motstander i den mørke Mester, spilt av Pål Thyholt med bakgrunn fra revymiljøet i Lånke.

Oppstart med øvinger til Juledrømmen skjedde i oktober. Responsen var stor etter utlysning av unge aktører. Terje Stamnes og aktørene med stab gleder seg til å møte sitt publikum.

Aktørene Terje Stamnes, Pål Thyholt og Aina Kristiansen er sentrale under familieforestillingen Juledrømmen som nå settes opp i Kimen kulturhus.
Aktørene Terje Stamnes, Pål Thyholt og Aina Kristiansen er sentrale under familieforestillingen Juledrømmen som nå settes opp i Kimen kulturhus.

– Vi vet det er mange som har forventninger til forestillingen Juledrømmen. De fleste kjenner nok lite til innhold og budskap, men det skal da også være en overraskelse. Billettene har blitt revet bort på kort tid, men fortsatt er det noen ledige plasser. Det haster med å sikre seg et godt sete i Storsalen, sier aktørene.

Hvem som er på parti med julenissen eller den onde Mester i stykket blir også en overraskelse. Vi kan meddele at unge Andrea Christensen spiller «Mons» og Mons er i alle fall aktivt med på å lure julenissen. Fra staben er Jonny Røkke og Jan Inge Vollan scenemestere og har gjort en fabelaktig jobb med kulisser. Aktørene er tidsriktig kledd ved hjelp av Laila Lindqvist og Elisabeth Høilo Johansen. Lys styres av Bjørnar Skjelstadås og lyd leveres fra Kristian Stamnes Lillenes sine spaker.

Det ligger an til to innholdsrike forestillinger i Kimen lørdag den 14. og søndag den 15. desember klokken 17. Aktørene spiller på det gode og det mindre gode i forbindelse med jul når kulisser fra nisseverkstedet og slottet settes opp inne i Kimen foran Storsalen. Oppdragelse, moral og det å være snill mot hverandre går som en rød tråd i forestillingen. Her er det bare å glede seg til bølger av forviklinger, forventninger og en litt skummel Mester som vil overta jula fra julenissen. Vil han lykkes?

Les forrige sak:
Iversen med råsterk 3. plass

Tok innpå Klæbo i verdenscupen

Close