7 °C Stjørdal, NO
28/05/2020

Spar Hegra uke 22
Klar ferdigbetong unicon

Dette skal de gjøre de neste fire årene

Ap og Sp med 74 punkter i felles erklæring om de fire neste årene

Påtroppende Arbeiderparti-ordfører Trond Hoseth (t.v.) og gjenvalgt varaordfører Ole Herman Sveian (Sp) har vært enige om det meste siden valgnatta.

Rødgrønt eller grønnrødt? – Vi har farget det sammen, sier Malviks nye ordfører Trond Hoseth om felleserklæringen mellom Arbeiderpartiet og Senterpartiet for de fire neste årene i Malvik.

Det gikk ikke mange timer fra opptellinga var ferdig til de to styrende partiene i Malvik de neste fire årene hadde gitt hverandre sitt håndtrykk. Sonderingene var på mange måter unnagjort i forkant og fellesnevnerne ble mange, ifølge den nye ordføreren og den gjenvalgte varaordføreren Ole Herman Sveian.

– Allerede valgnatta ble vi enige om å komme i mål, og det var ikke særlig mange stridssaker å diskutere mellom oss, sier Trond Hoseth.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

På spørsmål om hvor uenighetene har vært kommer det ikke mange eksempler. Ole Herman Sveian nevner tre punkter om jordvern som er viktige for ham og hans parti som har fått plass i felleserklæringen. Men jevnt over har det vært lite å være uenige om for de to partiene med flertall.

Ingen overraskelser

Mandag la de fram den politiske retningsviseren for de kommende fire årene. Ifølge ordfører og varaordfører er det ingen store overraskelser på lur blant de 74 kulepunktene som har plass i dokumentet.

– Det er nok ingenting her som vil overraske den jevne malviking, sier Hoseth og Sveian mens de skummer gjennom punktene ytterligere en gang.

– Vi er veldig enige om at grunnlaget for alt det andre som skal gjennomføres er å ha en god økonomistyring. Det er en langsiktig tenkning og en langsiktig retning i det vi peker på her, sier Sveian.

I innledningen til felleserklæringen tydeliggjøres også at de to «regjerende» partiene i Malvik er krystallklare på at Malvik skal fortsette å være egen kommune de kommende fire årene.

– Det har vi slått fast, – da trenger ingen andre å komme hit og foreslå noe annet for oss, sier Sveian.

Store investeringer

Det ligger betydelige investeringsprosjekt i felleserklæringen. I og for seg ingen nye, store investeringer som ikke har figurert i økonomiplanen tidligere, men erklæringen har altså en ramme på fire år.
– Rekkefølgen på de store investeringene er ny ungdomsskole på Vikhammer, bygge ny Vikhammer barnehage og deretter idrettshall i Hommelvik, sier påtroppende ordfører Trond Hoseth.

De to flertallspartiene har også fordelt posisjoner og det gjør at Senterpartiet i tillegg til varaordføreren har fått to utvalgsledere. Det blir May Britt Kjelsaas som skal lede utvalg for helse og velferd og Ketil Sivertsen som skal lede utvalg for oppvekst og kultur. Arbeiderpartiets midlertidige ordfører Bernt Ole Ravlum får ledervervet i utvalg for areal- og samfunnsplanlegging.

Les forrige sak:
Elverum blir ny nestleder

Senterpartiets gruppeleder får toppverv i ungdomsorganisasjon

Close