20 °C Stjørdal, NO
24/07/2021

Spar Hegra header uke 29
Header-Bingo-uten dato

Skal legge 16 kilometer med planker

Turlag trenger hjelp fra arbeidshender

LITT AV EN JOBB: Dagfinn Storflor (nærmest) er en av mange som allerede har tatt et tak for å få Norge på tvers-traseen tørrere. I seks strake kilometer skal det legges planker.

16000 meter med planker skal legges ned fra Ytteråsen til Kvitfjellhytta. Nå ber turistforeningen om dugnadshjelp.

– Det er vanvittige mengder med planker, sier Tommy Lien. Lederen i Skarven turlag gleder seg veldig over det nye prosjektet som laget er i gang med i det populære «Norge på tvers-terrenget». Men han ser også at her trengs det mange hender.
– Vi oppfordrer derfor turlagsmedlemmer, lag og foreninger om å hjelpe. Skarven turlag og Nord-Trøndelag Turistforening utfordrer særlig lokalpolitikerne i Stjørdal, Meråker og Frosta om å delta på dugnaden, sier Lien, som håper tiden er inne for at løfter skal holdes.
– Nå er muligheten for å gjøre fine ord og støtteerklæringer om til handling og praktisk bistand, understreker turlagslederen.

Hundretusener i plankekostnad

16000 løpemeter med planker er plassert ut langs traseen i løpet av vinteren og nå skal blautmyr i seks kilometer bli en tørrskodd, og lettere, marsj for alle som vandrer i terrenget.
– Dette området er veldig bløtt, og vi har til og med vurdert å legge om traseen, men det vil gjøre turen betydelig lengre og mer strabasiøs, sier Tommy Lien.
– Dette må være et kostbart prosjekt?
– Ja, det er det, medgir Lien og flirer. – Bare planken koster vel omtrent en halv million kroner. Så kommer spiker i tillegg. Men vi har fått spillemidler og midler fra turistforeningen, sier Tommy Lien. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

LETER ETTER HENDER: Styremedlem Jorun Lundemo og styreleder Tommy Lien er på leting etter frivillige som kan ta i et tak med storprosjektet mellom Ytteråsen og Kvitfjellhytta.
Organiserer arbeidslag

Sammen med styremedlem i Skarven turlag, Jorun Lundemo, er han nå på jakt etter nok arbeidshender for å få gjort ferdig det enorme prosjektet.
– Vi har kommet godt i gang og har allerede fått gjort ferdig omtrent to kilometer. Men etter hvert vet vi at det blir stadig mer krevende å få med nok folk til å gjøre jobben. Vi ønsker heller ikke å slite ut den dugnadsgjengen som så langt har gjort en formidabel jobb, sier Lundemo.
Nå organiserer de arbeidslag, med egne arbeidsledere, som jobber fra tidlig morgen til godt utpå ettermiddagen.
– Det er flere som har meldt seg som ønsker å overnatte i området. Det tar jo litt tid etter hvert å komme seg inn dit arbeidet foregår, men plankene er lagt ut veldig tett, så bæring er det ikke veldig mye av, sier Tommy Lien.

Folkehelse-gevinst

Alle skal feriere i Norge, og det merkes også tydelig på bookingen til «Norge på tvers».
– Jeg tror det er det mangedobbelte av tidligere. Nå ønsker vi å tilby et enda bedre tilbud, så håpet er at vi skal være ferdig med dette prosjektet i løpet av sommeren. Dette er jo et veldig godt folkehelsetiltak. Vi legger til rette for at enda flere kan komme seg ut i naturen, bruke kroppen og vi legger også til rette for næringslivet i turismen, sier Tommy Lien.
Ønsker du å bidra er det bare å kontakt med sjefen i Skarven turlag på e-post: styreleder.skarven@dnt.no

 

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Nachspiel endte i slåsskamp

Nå må verten sone straffen

Close