13 °C Stjørdal, NO
16/07/2019

Skal oppfylle drømmen på Kilimanjaro

Heran Overvik gleder seg til å klatre opp på Afrikas tak

STOR DRØM: Heran Overvik gleder seg til å klatre opp på Afrikas tak i januar. STOR DRØM: Heran Overvik gleder seg til å klatre opp på Afrikas tak i januar.

I slutten av januar når Heran Overvik fra Selbu og en venninne forhåpentligvis toppen av Kilimanjaro. Da går en drøm i oppfyllelse.

I 2016 besøkte Heran Overvik sin datter Sylvia Rani Rognvik i Kenya. Inne på Amboseli nasjonalpark dukket Kilimanjaro opp i det fjerne. Ruvende lå det majestetiske fjellet badet i sol, og mor og datter kunne nyte utsikten til Afrikas tak.

– Da jeg fikk se fjellet, sa jeg til datteren min at der skal jeg en dag gå opp. Siden den gang har det vært en drøm for meg å nå toppen av Kilimanjaro. Målet var å gjøre reisen før jeg blir 60 år, sier 59-åringen, som har stordag neste år.

Da jeg fikk se fjellet, sa jeg til datteren min at der skal jeg en dag gå opp

5895 meter over havet

Kilimanjaro er Afrikas høyeste fjell, og ligger i nordøst i Tanzania. Toppen rager 5895 meter over havet, og fjellet regnes klatreteknisk som ganske enkelt å forsere med unntak av at høyden kan ødelegge drømmen om å nå toppen.

– Vi kommer til å bruke seks dager på selve stigningen og nedturen. Vi skal gå opp og ned fra ulike høyder for å tilvenne oss høyden. Jeg håper jeg slipper å bli høydesyk, ellers gruer jeg meg ikke til noen ting, sier Overvik.

Ren Røros Lesmer mobil

21.000 kroner koster reisen til Afrika, men da er også alt inkludert. Avreisen er 16. januar, og Overvik antar at de når toppen av Kilimanjaro 24. eller 25. januar.

Gikk opp Romsdalseggen

Selbyggen er en aktiv dame, og trener jevnlig på Hell Treningsstudio og går mange turer i nærområdet for å være best mulig forberedt til kraftturen. Venninnen som skal være med til Afrika, har imidlertid hatt en tyngre oppladning.

– I februar ble hun operert i begge hoftene, men allerede i sommer gikk vi opp Romsdalseggen sammen. Jeg er imponert over hvor raskt hun kom seg etter operasjonene. Etter toppturen i Romsdal bestemte vi oss for å bestille reisen til Kilimanjaro, sier Overvik, som opprinnelig kommer fra Mokpo i Korea.

De første årene etter flyttingen fra Korea i 1984 bodde Overvik i Trondheim. I 2001 flyttet hun til Selbu på gården til Stein Overvik i Tømra.

– Jeg stortrives i Selbu, og selv om jeg kommer fra et folkerikt land, trives jeg bedre med færre mennesker og fin natur, sier hun.

Til Base Camp

Når Afrikas tak er forsert, har den spreke dama satt seg et nytt mål.

– I 2020 eller i 2021 er jeg klar for min neste utfordring. Da skal jeg gå opp til Base Camp som ligger ved foten av Mount Everest i Nepal. Det ser jeg frem til, sier Overvik.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Etterlyser vitner etter trafikkulykke

Nødetatene rykker ut til Åsen

Close