2 °C Stjørdal, NO
21/10/2019

Skal til Space Camp

 

Hun er genuint interessert i fysikk, og utgjør en av to elever fra Nord- Trøndelag som nå får reise til Andøya på rakettstudier. Marit Helene U. Kværnmo fra Meråker er stolt og glad for at hun er trukket ut til å delta i dette prestisjetunge treffet som kun er forbeholdt flinke fysikkelever.

–          Dette gleder jeg meg stort til. Har fylt 18 år, så nå kan jeg vel like godt dra en tur hjemmefra, sier Marit Helene som drar sammen med Jacob fra Levanger i slutten av denne måneden. Sammen arbeider de 24 ungdommene fra hele Europa i en hel uke med å bygge sin egen rakett, som senere skal skytes opp mot slutten av oppholdet. Gjennom hele oppholdet vil deltakerne arbeide med og undervises av noen av Europas fremste forskere og ingeniører innen romfartsteknologi og rakettforskning.

 

Uttakelsen et nåløye

Coop Storlien artikkelnivå

Hvert år søker svært mange realfagsinteresserte ungdom om å få delta på European Space Camp.

– Studentene som er heldige å få en plass er derfor svært dyktige, sier ledelsen i Space Camp på Andøya. Marit Helene på studiespesialisering og realfag ved Meråker Videregående Skole pakker nå kofferten. Snart skal hun skyte opp sin egen rakett blant myr, tang og tare på vakre Andøya ut mot havgapet i Nordland.  

Les forrige sak:
- 97 % av verdens forskere er enige om at klimaendringene er menneskeskapt. Jeg er ikke forsker, men jeg tror på vitenskapen. Tenk hvis de 97 % har rett? Det er det som skremmer meg! Foto: Eir J Bue
66 min. med Stordalen

  - Det er kundenes tilbakemelding om hvordan de liker hotelloppholdet. […]

Close