-4 °C Stjordal, NO
20/02/2020

– Skal være stedet for de gode opplevelser

Arrangementsbyen må styrkes ytterligere, mener Sp-Arnstad

MER AV ALT: Senterpartiets Eli Arnstad er imponert over alle små og store arrangement som gjennomføres i Stjørdal. Nå ønsker hun å utvikle arrangementsbyen ytterligere. MER AV ALT: Senterpartiets Eli Arnstad er imponert over alle små og store arrangement som gjennomføres i Stjørdal. Nå ønsker hun å utvikle arrangementsbyen ytterligere.

Senterpartiets ringrev, men lokalpolitiske nykommer, Eli Arnstad, brenner for de små og store arrangementene. – Vi skal ikke være det stedet folk kjørte gjennom, vi skal være det stedet der folk hadde gode opplevelser.

Eli Arnstad har observert Landsturneringen i håndball og fotball sist helg. Og til tross for at det allerede foregår mange store arrangement, ser hun store muligheter for å utvikle arrangementsbyen Stjørdal enda mer.
– Snakk om å bygge Stjørdal og gi fantastiske opplevelser til alle gjester, sier Arnstad om Landsturneringen. Hun viser også til sist ukes nyhet om at det kommer en stor boligmesse til Stjørdal i februar, og hun ramser opp blues og opera, Agrisjå og VM i rallycross og mye mer.

Store ting i parken

Nå trekker hun fram fem punkter til som skal gjøre Stjørdal til en enda større og tydeligere arrangementsaktør.
– Vi måtte si nei til Bryan Adams i Kimenparken, men vi kan gjøre det mulig å si ja til andre. Det kan vi få til ved å etablere et arrangementsfond for større utendørskonserter, slik at man våger å si ja til de virkelig store navnene, sier Arnstad.
Og nettopp Kimenparken; Det er midt i smørøyet, noe Eli Arnstad mener er en av Stjørdals desiderte styrker.
– Vi er heldige som har et kompakt sentrum nært park- og idrettsområder. Akkurat det er en attraksjon i seg selv, og vi øke attraktiviteten ytterligere ved å oppgradere Stjørdal sentrum, sier Senterparti-politikeren.

Snekker’n Boligmesse
Bygge Frigården for framtiden

Men Stjørdal som arrangementssted er så mye mer enn Kimen og sentrum. Det som foregår på og ved Frigården er viktig og Arnstad ønsker seg en betydelig videreutvikling.
– Det er viktig at vi sammen med Hell RX jobber med å få VM-runden i rallycross inn som en fast post i statsbudsjettet. På den måten kan Frigården styrkes. Kommunen eier også en lagerhall på området som skal gjøres tilgjengelig for arrangører til kostpris, og ikke minst må vi få på plass en gang- og sykkelveg langs fylkesveg 705, sier Arnstad, som også skuler mot «Øst-Trøndelag».

Svorsk samarbeid

– Jeg vet det er kontakt mellom Nord universitet i Stjørdal og Mitt-Universitetet i Östersund angående et studietilbud i arrangement. På den måten kan vi bygge kompetanse, og det er ingen tvil om at det finnes mange muligheter langs aksen mellom Östersund og Trondheim. Noe av dette vil vi se under SkiTour 2020, og Stjørdal ligger der som et knutepunkt, sier Arnstad.
Arrangement er allerede en stor næring med enorme ringvirkninger, men Eli Arnstad mener at Stjørdal har mye mer å gå på. Men da må det samarbeides.
– Stjørdalinger bør ha som felles mål at vi skal være den beste plassen i Trøndelag å ha arrangement på. Vi skal ikke være det stedet folk kjørte gjennom, vi skal være det stedet der folk hadde gode opplevelser. Det kommer ikke av seg selv, det må vi arbeide for og vi må gjøre det sammen, poengterer Eli Arnstad.

 

Les forrige sak:
VIL ÅPNE FOR BYGDEDRØMMEN: Høyre-politiker Geir Falck Anderssen mener det må vurderes enklere og bedre muligheter til å oppføre en eller to eller tre nye boenheter på gårdsbruk i Stjørdal.
Vil oppfylle bygdedrømmen til flere

Ønsker å forenkle muligheten til å ha flere boenheter på gårdene

Close