3 °C Stjørdal, NO
20/10/2020

Skaper arbeidsplasser i kjelleren

To kompiser har startet kjøkken i kjelleren på gården Bang i Skjelstadmarka

Pizza er blitt en populær rett, og Hans Marius Edvardsen (t.h.) og Thomas Hoven lager den etter italienske standarder. Foto: Frank Skaufel Pizza er blitt en populær rett, og Hans Marius Edvardsen (t.h.) og Thomas Hoven lager den etter italienske standarder. Foto: Frank Skaufel

Nede i kjelleren på gården i Bang i Skjelstadmarka har kompisene Hans Marius Edvardsen (35) og Thomas Hoven (41) startet Lillelunden Gårdskjøkken AS.

De to har kjent hverandre siden begge jobbet på Bryggen Gastronomi for 17 år siden, men mistet kontakten før de møttes igjen for fire år siden.

– Det var da det hele startet, og vi fant ut at vi kunne slå sammen våre to enkelmannsforetak til et felles aksjeselskap, sier Thomas Hoven, som har hovedansvaret for kjøkkendriften.

Det er på gården til Lene og Hans Marius Edvardsen at duoen startet opp Lillelunden Gårdskjøkken i september 2018. I utgangpunktet driver de med catering hvor de blant annet leverer mat med full oppdekking under minnesamvær og til andre arrangementer.

Hans Marius Edvardsen (t.v.) og Thomas Hoven etablerte Lillelunden Gårdskjøkken for et drøyt år siden i kjelleren på gården til Edvardsen. Foto: Frank Skaufel
Hans Marius Edvardsen (t.v.) og Thomas Hoven etablerte Lillelunden Gårdskjøkken for et drøyt år siden i kjelleren på gården til Edvardsen. Foto: Frank Skaufel
Lager egen fiskemat

Samtidig har begge hatt en drøm om å selge egenprodusert mat fra gårdsutsalg, noe som er blitt populært. Her kan kundene blant annet handle hjemmelaget fiskemat.

– Vi planlegger også å tilby vår fiskemat gjennom Rekoringen i Stjørdal. Vi ønsker å komme i gang med det i slutten av november, sier Edvardsen, som jobber full tid hos Domstein Sjømat i Trondheim og som tidligere har jobbet syv år i Ravnkloa i Trondheim.

Italiensk pizza

En annen rett som ikke helt uventet har slått an, er pizza. Langtidshevet deig og italienske ingredienser gjør deres pizza til en annen opplevelse enn det man ellers får kjøpt.

– Pizzaen har blitt populær. Vi bruker italiensk mel, surdeig og italienske ingredienser i våre pizzaer. Gorgonzola og italiensk salami, parmaskinke og pepperoni er noe av det vi har på pizzaene, sier Edvardsen, som forteller at det kommer kunder både fra nærområdet og så langt unna som Trondheim for å handle hos Lillelunden.

I dette stabburet skal Lillelunden Gårdsbutikk starte sitt eget lille serveringssted, noe Thomas Hoven ser frem til. Foto: Frank Skaufel
I dette stabburet skal Lillelunden Gårdsbutikk starte sitt eget lille serveringssted, noe Thomas Hoven ser frem til. Foto: Frank Skaufel
Må gjøre valg

Utfordringen for karene er at de kun er to, og det betyr at de må ta tiden til hjelp og utvikle seg trinn for trinn. Det betyr også at de må gjøre noen valg.

– Vi er en ganske liten bedrift, og når vi leverer mat til store arrangementer kan vi ikke samtidig holde gårdsutslaget eller stabburet åpent. Dette kunngjør vi over vår Facebook-side, sier Edvardsen, som kun kan jobbe på gårdskjøkkenet på kveldene og i helgene.

Samtidig drømmer de om å utvikle bedriften slik at det kan gi levebrød for flere i fremtiden. Blant annet har de søkt om serveringsbevilling, noe som trolig gikk i orden etter at denne artikkelen ble skrevet.

– Vi har innredet stabburet på gården. Der har vi plass til å servere 30 personer, og vi ønsker å tilby buffé enkelte dager, arrangere pubkvelder og andre aktiviteter, sier Hoven, som blant annet har jobbet som kjøkkensjef i 14 år.

Les forrige sak:
For første gang på 17 stiller Lånke IL seniorlag for damer i håndball, bak fra Maria Nesbø, Malin Nygård, Rikke Nervik. Åshild Sandnes, Marianne Bjøringsøy, Maria Grendal, Kine Uthus Tronseth, Kari Kyllo Wognild og Lisbeth Reitan, foran fra v. Guri Wangberg, Marit Stuberg Braseth, Jannicke Mæhre, Anne Sætnan, Camilla Lereggen og Ingunn Wangberg Melhus. Foto: Frank Skaufel
Stiller lag for første gang på 17 år

Lånke ILs damelag i håndball gjør comeback

Close