4 °C Stjørdal, NO
15/10/2019

Skaper bilder sammen

– Det er helt klart at deltakerne sprudler av kreativitet i den skapende fase

De deltar på "Kreativ sommer" i SFO-lokalene ved Halsen skole. Fra venstre instruktørene Ahd Berakdar og Maria Heimsnes. Unge deltakere er Selma Heimsnes Flatmo, Alette Heiskel, Aron Berg Vennatrø, Arn Berg Vennatrø, Lilly Flatmo Moen, Sigrid Sundset, Kornelia Hognes Berg, Elilta K. Meles og Maria Kristensen. De deltar på «Kreativ sommer» i SFO-lokalene ved Halsen skole. Fra venstre instruktørene Ahd Berakdar og Maria Heimsnes. Unge deltakere er Selma Heimsnes Flatmo, Alette Heiskel, Aron Berg Vennatrø, Arn Berg Vennatrø, Lilly Flatmo Moen, Sigrid Sundset, Kornelia Hognes Berg, Elilta K. Meles og Maria Kristensen.

«Kreativ sommer» har ti unge deltakere med i SFO-lokalene på Halsen skole. Her skapes det kunst i flere varianter gjennom ei hel uke.

Instruktør fra Kunst & Kulturagenten i Stjørdal er Maria Heimsnes som inviterte til «Kreativ sommer». Når skolen er ferdig for sommeren, kan det være gøy med noen praktiske tilnærminger uten teori. De ti deltakerne på kunstverkstedet er fra 10 til 14 år. Mandag laget de bilder med teknikkene akvarell og akrylmaling.

– Det er en fin gjeng som denne gang er med på «Kreativ sommer». Tirsdag fikk de bli kjent med trykk og grafikk. Vi benyttet polyesteren og geleplater for å skape unike bilder, forteller Maria Heimsnes som har med assistent og kunstmaler Ahd Berakdar, opprinnelig fra Damaskus i Syria. Deltaker Lilly Flatmo Moen (10) synes pressa med trykk virker spesielt motiverende i arbeidet. Onsdag kan deltakerne velge blant slimverksted, dans eller skriveverksted. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Deltaker Lilly Flatmo Moen (10) synes pressa med trykk virker spesielt motiverende i kunstarbeidet.
Deltaker Lilly Flatmo Moen (10) synes pressa med trykk virker spesielt motiverende i kunstarbeidet.

– Jeg liker å skape bilder med trykk. Det blir virkelig et personlig unikt bilde som du selv har laget, sier Lilly Flatmo Moen. Maria Kristensen, Sigrid Sundset, Aron og Arn Berg Vennatrø likte tydelig variasjonen i oppgavene på «Kreativ sommer». Kornelia Hognes Berg og Elilta K. Meles var klare for å møte oppgaven med gjenbruksglede på onsdag. Her benyttes brukt og retro for å lage kunst.

– Hva synes dere er best av den presenterte kunst og den skapende prosessen?

– Det er helt klart at deltakerne sprudler av kreativitet i den skapende fasen, sier instruktør Maria Heimsnes. Hun er lærer på kulturskolen i Malvik og utøvende leder av eget firma Kunst & Kulturagenten. Maria skal arrangere litteraturuke i mars neste år. Hun deltar som instruktør hos Nordnorsk Pensjonistsenter på Sømna, og Maria er opptatt av at barn og voksne gjerne bør skape noe kreativt sammen i fellesskap. Torsdag blir det repetisjonsdag med fordypning og åpen utstilling fra verkstedet klokken 15.00.

Stokk, Stubb og Flis nett

Les forrige sak:
6. september i fjor ble planene om et stort havne- og industriområde på Langstein presentert. Planen var å fylle opp med steinmasser fra den kommende Forbordsfjelltunnelen. Jon Petter Hernes (t.v.) er grunneier og er her sammen med ordfører Ivar Vigdenes og leder i Næringsforeningen i Værnesregionen, Jon Uthus (t.h.). Nå skrinlegger Nye Veier utfyllingen basert på de grunnundersøkelsene som er gjennomført. (Arkivfoto: Kjell Arnfinn Aune)
Skrinlegger utfylling i Langstein

Nye Veier konkluderer med at tiltaket ikke er gjennomførbart

Close