18 °C Stjørdal, NO
05/08/2020

Skarpest av alle i rekordstor quiz

Quiztrian & Co var best av 33 lag

Vinnerlaget Quiztrian & Co feiret som seg hør og bør med en fruktkurv. Fra venstre: Børge Lillebo, Øyvind Skjervold, Kristian Bjørnelv, Morten Berg og Fredrik Huus Waagen. (Foto: Knut Kvarving)

Hele 33 lag «stilte til start» under Vanntanken-quizen i Skatval samfunnshus. Og de fem lyseste hodene tilhørte laget Quiztrian & Co.

Den tidligere deltakerrekorden i en lokal quiz skal ha vært på 29 lag fra Lånke, men Vanntanken fikk presset inn 33 lag i forsamlingslokalet på Skatval. Best av alle disse var altså de fem kloke hodene Børge Lillebo, Øyvind Skjervold, Morten Berg, Fredrik Huus Waagen og navnets opphavsmann Kristian Bjørnelv.

Det var flere politiske parti som også stilte lag, og ordførerlaget fra Senterpartiet endte på en hederlig 3. plass, anført av Ivar Vigdenes og fru Nina. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Rimelig trangt opp plassen med rekordmange quizlag. (Foto: Knut Kvarving)

– Det kostet ikke noe å delta, men Vanntanken Skatval håper på nye faste månedsgivere, sier vanntanksjef Iwar Arnstad.

Siden starten har Vanntanken Skatval samlet inn 679.252 kroner for å hjelpe andre bygder med tilgang til vann. Det har blant annet finansiert fire vannbrønner i bygdene Amba og Mantana i Mali.

– I samarbeid med Vanntanken Hemne og Plan er det også gjennomført et større vannprosjekt i Kailahun-regionen i Sierra Leone. Der fikk 40 lokalsamfunn adgang til rent vann gjennom nye og renoverte brønner, bedre hygieneforhold og kunnskap for å holde vannet rent. Det ble også renset brønner og bedre hygieneforhold ved 20 skoler i samme region. Vanntanken Skatval bidro med 321.056 kroner til dette prosjektet, sier Arnstad.

Viggo Valle er landets mest kjente quizmaster. Selvsagt var det han som ledet an i Skatval samfunnshus. (Foto: Knut Kvarving)

 

 

 

 

 

 

Les forrige sak:
Strømmet tilbake til nybutikken

- I dag kan kundene i praksis handle alt de trenger i varekurven hos oss

Close