-0 °C Stjordal, NO
25/01/2020

Skatvals-musikere best i sin divisjon

Gode prestasjoner fra lokale korps

Skatval Hornmusikklag med sin dirigent Geir Ulseth (til høyre) gikk helt til topps i 3. divisjon. (Arkivfoto) Skatval Hornmusikklag med sin dirigent Geir Ulseth (til høyre) gikk helt til topps i 3. divisjon. (Arkivfoto)

Skatval Hornmusikklag vant 3. divisjon i Trøndersk mesterskap.

74 korps konkurrerte om å bli Trøndersk mester og både lille- og storsalen i Olavshallen ble tatt i bruk. Geir Ulseth, daglig leder for NMF Trøndelag sier at det aldri har vært så stor påmelding til Trøndersk mesterskap (TM) noen gang.

– Dette er en gledelig utvikling for oss som jobber daglig for å bedre rekruttering og kursing for alle de som spiller i et korps. I starten for noen år siden kunne vi avholde TM på en skole og den gangen ble arrangementet holdt på mange forskjellige steder både i Sør- og Nord Trøndelag. De siste 15 årene har TM blitt avholdt i Trondheim og Olavshallen og pågangen har vokst jevnt og trutt til hele 3.000 påmeldte nå i helga. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Lokale deltagere på Trøndersk mesterskap for korps. Fra venstre: Chatrine Ydstines og Kristian Rumul Børseth fra Lånke Musikkforening, Ann-Kristin Alstad Reinås, Eli Larsen og Morten Solli fra Skatval Hornmusikklag, Roar Børstad fra Hell Brass Band, Sissel Austad fra Skatval Hornmusikklag og Tor Arne Larsen fra Hell Brass Band.
Lokale deltagere på Trøndersk mesterskap for korps. Fra venstre: Chatrine Ydstines og Kristian Rumul Børseth fra Lånke Musikkforening, Ann-Kristin Alstad Reinås, Eli Larsen og Morten Solli fra Skatval Hornmusikklag, Roar Børstad fra Hell Brass Band, Sissel Austad fra Skatval Hornmusikklag og Tor Arne Larsen fra Hell Brass Band.

Skatval Hornmusikklag ble for første gang vinner i 3. divisjon for amatørkorps. Leder Morten Solli og dirigent Geir Ulseth smilte fra øre til øre og de kunne også motta prisen for beste instrumentgruppe i denne divisjonen. Slagverkerne i hornmusikken gjorde det så bra at de ble kåret som den beste gruppen av alle gruppene som utgjorde de fem korpsene i 3. divisjon. Skatval Skolemusikk og dirigent Ronny Farsund kunne også ta med seg prisen for beste instrumentgruppe. Småmessinggruppen ble kåret til de beste av alle gruppene i 2. divisjon for skolekorpsene.

Hommelvik juniorkorps/Vikhamar Saksvik skolekorps gjorde det også godt i 2. divisjon for skolekorps hvor de ble nummer tre. Skatval Skolemusikk ble nummer seks og Haraldreina/Kvislabakken skolekorps ble nummer sju i samme divisjon. I 3. divisjon for skolekorps ble Selbu skolekorps nummer fem, Åsen skolekorps nummer 12 og Halsen skolekorps/Hegra skolemusikkorps nummer 13. Hell Brass Band ble nummer ni i 2. divisjon for amatørkorps.

Fem korps kjempet om den gjeveste prisen, og det ble nok en gang Musikkforeningen Nidarholm fra Trondheim som trakk det lengste strået. Korpset spiller i den øverste divisjonen og var kun et halvt poeng foran Ila Brass Band. Vi finner forøvrig tre stjørdalinger i Nidarholm. Frode Krogstad spiller altsaksofon, Mette Stene Ertsgaard spiller trompet og Endre Sørebø spiller trombone.

Les forrige sak:
Det var mønstret en solid gjeng med programledere som presenterte innslagene på en humoristisk måte. Fra venstre: Nora Aasland, Edvard Fridriksson Moen, Ola Rimul Rolseth, Anna Rimul Rolseth, Ingrid Aasland og Elias Ertsgaard.
For et herlig show

Topp stemning på Barnas kulturmønstring.

Close