9 °C Stjørdal, NO
17/09/2021

Header-Bingo-uten dato
Spar Hegra uke 37

Skatvalsbygg omkom i paragliderulykken

Politiet har frigitt navnet

Forbordsfjellet er mye brukt av paraglidere, og det var etter et hopp herfra at den tragiske ulykken skjedde fredag.

Det var Svein Håvard Fiskvik (52) fra Skatval som omkom i en paragliderulykke i Forbordsfjellet fredag. Det opplyser politiet som frigir navnet etter samtykke fra de pårørende.

I løpet av helgen er det mange som har uttrykt sin store sorg på sosiale medier over tapet av Fiskvik. Ikke minst har mange lokale og regionale kulturaktører delt sine tanker. Blant disse er Fiskviks arbeidsgiver, Olavshallen, der han var scenemester.

– Det er med stor sorg i hjertet vi informerer om at vår alles kjære kollega, scenemester, humørspreder, gode venn og inspirator Svein Håvard Fiskvik har omkommet i en paragliderulykke i ettermiddag. Det er ikke noe annet å si enn at det er dypt tragisk at en sånn fantastisk mann har gått bort. Våre tanker og medfølelse går til familien og hans nærmeste, var de ordene Olavshallen brukte på sin Facebook-side.

Politiet ble varslet om ulykken klokka 13.37 fredag, og paragliderpiloten ble fraktet til St. Olavs hospital med luftambulanse. Like etter klokken 20 fredag kveld meldte politiet i Trøndelag at mannen døde av skadene han ble påført i ulykken.

– Vi kommer til å samarbeide med Norges Luftsportsforbund med videre undersøkelser og avklaring av omstendighetene rundt ulykken, sier politiets operasjonsleder Solfrid Lægdheim til Adressa.no.

– Mannen skal ha fått spinn på vingen, slik at den roterte. Dermed klarte han ikke å kontrolle paraglideren før han traff bakken, opplyser Trond Nilsen, som er fagsjef i Norges Luftsportforbund til Trønder-Avisa.

Les forrige sak:
– Det er ikke så verst det her, vel

Frister med fritidsboliger med formidabel utsikt

Close