18 °C Stjørdal, NO
18/06/2019

Skatvalsjente Askeladd

– Vinnerne er to entusiastiske ungdommer som vet å utnytte gårdens ressurser i kombinasjon med sin egen utdannelse. I låven er det aktivitet for både to- og firbente. Mens kuene strekker seg og rauter på båsen, går Bon’trimmen for fullt på ”læmmen” over, sa juryleder Nils T. Bjørke, leder i Norges Bondelag, da han delte ut Askeladdprisen til Hilde Kyllo og Jo Andre Kjøglum. Hilde er opprinnelig fra Skatval. På hjemmesiden til Norges Bondelag slås det fast at de to er Askeladder for hele bygda, Prisen består av et diplom og 30.000 kroner.

– Dette er kjempeartig. Det var mange verdige vinnere blant de nominerte, så dette hadde vi ikke forventet i det hele tatt, sier Hilde Kyllo og Jo Arne Kjøglum. De ble nominert til prisen av Nord-Trøndelag Bondelag. Juryen skriver i sin begrunnelse: ”Med en kombinasjon av gårdens ressurser og utdannelse har prisvinnerne skapt et kompetansesenter for helsefremmende arbeid, der fysisk aktivitet er grunnlag for bedre helse og økt arbeidslyst”. Hilde Kyllo og Jo Arne Kjøglum etablerte StallSporten i februar i år. Jo Arne hadde gått med en drøm om et treningsstudio på gården lenge, men først da Hilde kom flyttende ble det fart i planene.Hun er utdannet helse- og treningsterapeut, mens han har idrettsutdanning og bakgrunn som idrettsoffiser i Forsvaret.Treningstilbudet er blitt svært godt mottatt på Høylandet. Allerede er ti prosent av innbyggerne blitt medlemmer.

– Det har gått over all forventning. Tilbudet er blitt kjempepopulært, sier Hilde.

Ikke minst har Bon’trimmen slått an. Hver fredag klokka 11 møtes bønder til trim, og etterpå er det kaffe og tid for en prat.

– De trener kondisjon og styrketrening som er relevant i forhold til bondeyrket. Bønder er spreke, men de er utsatt for belastninger. Derfor er det viktig å trene sånn at skader kan forebygges, sier de to til hjemmesiden.

Hellsenteret uke 25 mobil

Les forrige sak:
Banksjef Per-Kristian Hanssen ser frem imot sammenslåingen med Postbanken. Stein Ove Raaen vil nå overta ansvaret for personmarkedet i Trondheim.
DnB NOR og Postbanken flytter sammen

1.juli skal de to bank- og finansaktørene være samlet hos DnB […]

Close