24 °C Stjørdal, NO
20/07/2019

Ski-NM hyller Lundemo

Han var skibygdas første store stjerne – nå får han sin hyllestkveld

HYLLEST: NM-komiteens leder, Bjørg Sissel Kvannli og Arne Birger Pedersen er drivkrefter for at NM setter fokus på Magnar Lundemos store innsats for norsk langrenn. HYLLEST: NM-komiteens leder, Bjørg Sissel Kvannli og Arne Birger Pedersen er drivkrefter for at NM setter fokus på Magnar Lundemos store innsats for norsk langrenn.

Den tidligere friidrett- og langrennsløperen og ikke minst landslagstreneren på ski, Magnar Lundemo fra Meråker, blir hyllet under den pågående Vinterfestuken som foregår samtidig med NM på ski.

– Torsdag kveld hedrer vi Magnar Lundemo. Arrangementet er et samarbeid med biblioteket, og vi skal både se film og en lysbildesekvens fra hans liv, meritter og treninger, sier Arne Birger Pedersen.

Han har ansvaret for kulturtilbudet under NM på ski, som faktisk er et krav fra skiforbundet for alle som arrangerer et norgesmesterskap. For arrangørene i IL Varden var det naturlig å trekke frem bygdas store sønn fra 1960-tallet og fremover til han brått døde i 1987 kun 48 år gammel.

Lundemo ble blant annet nummer fire under VM i Zakopane i 1962 på 15 kilometeren, og vant også samme distanse under NM i 1961. Året etter ble han tildelt Egebergs Ærespris, ettersom han også hevdet seg i friidrett hvor Lundemo oppnådde å vinne fem NM-gull. Senere ble hardhausen fra Meråker både østerriksk og norsk landslagstrener.

– Det blir en spennende kveld, sier Pedersen.

Les forrige sak:
Ronny Stokke reparerer og pusser en bulk nede ved døra. Partiet får flere lakkstrøk før bilen er friskmeldt.
Fikser lakken for alle

Har svingt seg opp med lakkreparasjoner

Close