1 °C Stjørdal, NO
26/03/2019

Skifolkefest i Selbu

HARD DUELL: Det ble jevnt og spennende på herrestafetten under junior-NM i Selbu. Sør-Trøndelag Skikrets, her representert ved Hallvard Løfald (103), måtte til slutt se seg slått av Martin Løwstrøm Nyenget (101) og Akershus Skikrets.

 

Mellom 3000 og 5000 besøkende var på plass i Selbuskogen Skisenter da junior-NM på ski ble arrangert i helga.

Arrangørklubbene Vik­varvet IL og Selbu IL og de 400 frivillige arbeiderne hadde virkelig lagt forholdene til rette for en folkefest på Selbuskogen. Fra torsdag til søndag var det stor aktivitet i skisenteret, med ca. 750 deltagere i sporet. Arrangørene hadde i forkant av mesterskapet fått inn 1,25 millioner kroner i sponsorinntekter, og man regner med at Vikvarvet IL og Selbu IL kunne dele ca. en halv million kroner mellom seg når det hele var over.

Gjennom junior-NM hadde deltagerne flere steder å velge mellom når det gjaldt overnatting. Både Radisson Blu Hell, Selbusjøen Hotell & Gjestegård, Selbutunet, Peder Morsets Folkehøgskole og Marienborg Gjestgiveri sto disponibelt. Rica Hell Hotell var imidlertid mesterskapets hovedhotell, og her ble det også avholdt lagledermøte hver kveld samt premieutdeling lørdag. Torsdag kunne løypene i Selbuskogen testes under en offisiell trening, mens det var åpningsseremoni og de første øvelsene fredag.

Utøverne åpnet med fristil. Her gikk kvinnene i 17-årsklassen 7,5 km, 18-årsklassen 10 km og 19/20-årsklassen 15 km, mens herrene kjempet seg gjennom henholdsvis 10, 15 og 20 km. Lørdag var det klart for klassiskdistansene. Her gikk alle kvinnene 5 km, og alle herrene 10 km. Søndag rundet mesterskapet av med to spennende stafetter. Først var det kvinnenes tur. Sett med trønderske øyne var det veldig gledelig at Sør-Trøndelag Skikrets gikk inn til bronsemedalje, bak henholdsvis Oslo Skikrets og Oppland Skikrets. Også i herreklassen var det østlendinger som dominerte. Sør-Trøndelag Skikrets kjempet lenge med Akershus om seieren, men måtte til slutt se seg slått med drøyt tre sekunder. Med seg på pallen fikk man naboene i nord, Nord-Trøndelag gikk nemlig inn til bronse 31 sekunder etter Akershus.

Coop Storlien artikkelnivå

Ekstra gledelig var det også at værgudene hadde et godt humør under mesterskapet, med behagelige temperaturer og oppholdsvær.

Les forrige sak:
Garantikrav

Etter bustadoppføringslovas § 12 må en entreprenør i dag stille en […]

Close