-6 °C Stjørdal, NO
02/12/2021

Spar Hegra uke 48
Header-Bingo-uten dato

Skisenteret har satset i høst: – Etter et bra fjorår, bestemte vi oss for å utvikle området

I påska var det stappfullt i skitrekket i Tydal Skisenter. Salget av heiskort var doblet sammenlignet med året før. Foto: Privat

I løpet av høsten har det blitt gjennomført flere prosjekter og lagt ned over 350 dugnadstimer ved Tydal Skisenter foran den kommende vintersesongen.

– Det er siste innspurt nå, og vi satser på å komme i mål, sier primus motor, styreleder og daglig leder ved Tydal Skisenter, Martin Eriksson.

Før snøen legger seg helt skal en helt ny løypetrasé være på plass ved skisenteret i Tydal. I tillegg jobbes det med å doble  bredden på den eksisterende bakken. Utleie av skiutstyr skal også bli et satsningsområde den kommende sesongen.

– Etter et veldig bra fjorår, har vi fått en brukbar økonomi, og vi bestemte oss for å satse pengene på å utvikle området. Vi har ryddet bort masse skog og ordner det skikkelig trivelig her. Vi satser på å være ferdig med alt arbeidet rundt 1. november, sier Eriksson.

1000 dugnadstimer i året

Jobben blir gjort på dugnad, og dugnadsfolket består stort sett at hyttefolk som står på hver eneste helg. Eriksson anslår at det er lagt ned nærmere 1000 dugnadstimer hvert år ved skisenteret de siste fem årene.

Primus motor ved Tydal Skisenter Martin Eriksson(nærmest) og Andreas Hægstad har i høst jobbet med å få den eksisterende bakken bredere. Foto: Privat.

– For fem år siden fantes det ingenting her, det var helt dødt. Men de siste årene har det blitt satset stort ved Tydal Skisenter. Det har vært en enorm dugnadsinnsats, det er mange som brenner for dette, sier han.

I fjor ble Tydal Skisenters Venner etablert, og nesten 500 personer har betalt medlemskap i foreningen. Det har generert en inntekt på 50.000 kroner, som i sin helhet er brukt på en hogstmaskin.

– Det er ikke gjennomførbart å ta all skog for hånd. Vi får fjernet en hel del skog med denne maskinen, sier Eriksson.

Rekordpåske

Tydal Skisenter opplevde en bra fjorårssesong, der salget av heiskort nærmest var doblet sammenlignet med året før.

– Påsken ble den beste vi noensinne har hatt, og vi hadde ikke plass til flere i skitrekket. Får vi samme besøkstall som vi hadde sist sesong, skal vi si oss veldig godt fornøyde, sier Eriksson, som tar sikte på å åpne skitrekket rundt juletider.

Les forrige sak:
Måtte stenge E6-tunnel

Close