-1 °C Stjørdal, NO
03/03/2021

Maxus-endelig1
Header-Bingo-uten dato
SparHegra uke 08

Skiskolen er avlyst

Må forholde seg til smitteverntiltakene

Mellom 80 og 90 barn bruker hvert år å være med på Hommelvik ILs skiskole. Foto: Hommelvik IL.

Den tradisjonsrike skiskolen har vært gjennomført i en årrekke. Barn i alderen 6 til 9, uavhengig av skiferdigheter, har fått prøvd seg på ulike skiaktiviteter.

I ukas avis skrev Stjørdals-Nytt at Hommelvik ILs ski-skole skulle gå som planlagt. På grunn av smittevern og kommunale råd må de avlyse arrangementet.

Trond Richstad, ansvarlig for skiskolen i Hommelvik IL, synes det er synd at man må avlyse et arrangement barn har både nytte og glede av. Han mener det kunne ha blitt gjennomført på en trygg måte, men han forstår smitteverntiltakene og sier skiskolen forholder seg til dette.

– Tidligere har vi fått beskjed om at det skal lettes på trykket for smittevern. Vi fikk inntrykk av at det gikk greit å gjennomføre skiskolen med tiltak, men så ble et annet skirenn i Malvik avlyst i går. Da tok vi kontakt med kommuneoverlegen og fikk beskjed at vi måtte avlyse arrangementet, sier Richstad.

Koronaregler

Selv om Malvik kommune har åpnet for ordinær treningsaktivitet internet blant klubber, lag og foreninger, så gjelder ikke dette for skiskolen.

– Dette var en skiskole for folk i Hommelvik som ikke nødvendigvis var en del av skiskolen fra før. Dette var barn som gjerne ikke har begynt på ski, som man vil introdusere for skisporten. Det kan ha vært det som utgjorde at det ble slik, forklare Richstad.

Grundig planlagt

De hadde planlagt å gjennomføre skiskolen på en smittevennlig måte, ved å dele opp deltakerne i grupper. Planen var å dele dagen i to slik at deltakerne kunne få to og en halv timer hver med morsomme aktiviteter ledet av trenere og utøvere i klubben.

De forventet 80 til 90 deltakere på søndag. Så langt hadde de fått inn 35 påmeldinger, men Richstad forklarer at de fleste melder seg på i siste liten. Dette er fordi foreldrene til barna vil sjekke hvordan værforholdene ser ut, og om andre de har planer den helgen.

Utover våren

Richstad understreker at selv om det ikke blir noe av skiskolen på søndag, så planlegger de å holde skiskolen senere utover våren.

– Skiskolen blir gjennomført på et nytt tidspunkt har vi planer om. Litt utpå våren. Vi har mannskapet klart, og de er tilgjengelig til en senere helg, sier Richstad.

Les forrige sak:
Fikk to kjøreforbud på en uke. Nå er det slutt på moroa

Slik gikk det da Statens vegvesen stilte seg opp ved E6

Close