3 °C Stjørdal, NO
18/02/2019

Skituristene strømmer til Elin og Arne

|| Slik så det ut ved Litjfunnsjøvollen langfredag. Påskeaften blir det «folkevandring» hit.||

Elin Rønning og Arne Slungård har besøk av tusenvis av gjester på vollen sin i påska.

Litjfunnsjøvollen er et yndet mål for mange skigåere i hytteområdene ved Funnsjøen og Fersdalen i Meråker. Det er også oppnåelig fra både Fjergen, Grova og Fagerlia, så mange tar drømmeturen til Elin Rønning og Arne Slungård. Og kommer man dit, blir man tatt godt vare på.

– Hyllkak, sjokoladekake, gulrotkake, pølse med brød og drikke. Kjøkkenet vårt håndterer ikke mer, men vi har planer om å bygge om det til sommeren, sier Elin Rønning.

Halvmeter nysnø

Det har vært en drømmevinter for skigåere og Rønning og Slungård har hatt noen strålende hverdager og helger på Litjfunnsjøvollen.

– En perfekt vinter. Det har vært mange flotte dager, og rett før påske kom det enda mer snø. 

Det betyr at skiforholdene er så fine som de kan være i påska, og med de dagene som har vært har det vært valfarting til Litjfunnsjøvollen.

Storbesøk på påskeaften

Skjærtorsdag var det friluftsgudstjeneste ved Litjfunnsjøvollen og påskeaften er den store store seterdagen.

– Det bruker å være hopprenn her, og nå har Arne funnet ut at han skal arrangere Litjfunnsjøvoll-lekene. Han har visst planer om å utvide hopprennet med en god del andre leiker og aktiviteter, sier Elin Rønning.

– Hvor mange kommer til Litjfunnsjøvollen da?

– Næsj, si det. Blir det finvær så kommer det kanskje 500, sier Rønning, som ikke akkurat er kjent for å overdrive på denne type tall. Antakelig kommer det enda flere til Litjfunnsjøvollen påskeaften. 

Les forrige sak:
||
Stjørdals-drillere til VM-finale

Jentene fra Stjørdal Drilltropp er klare for finalen i VM i […]

Close