5 °C Stjørdal, NO
18/09/2021

Spar Hegra uke 37
Header-Bingo-med dato

Skjerper inn ansatte-testing og besøkstid

Får maks en times besøk i uka

(Illustrasjonsfoto)

Malvik kommune innfører fra fredag strengere restriksjoner både til ansatte i helse- og omsorgssektoren og til besøk ved kommunens helsetun.

– Ferien er på hell for de fleste, og hverdagen er på veg tilbake. Etter en sommer med reiseaktivitet og selskapeligheter for mange, ser vi nå en økt smitteforekomst av covid-19 i Norge. På bakgrunn av dette og i samråd med kommuneoverlegen, forsterker vi nå besøksrestriksjonene slik at vi med større sannsynlighet kan unngå smitte på helsetunene, heter det i en pressemelding fra Malvik kommune.

Helt konkret betyr det at besøk ved helsetunene på Vikhammer og i Hommelvik må avtales på forhånd og loggføres. Den enkelte beboer kan kun ha besøk av nærmeste pårørende i en time pr. uke.

– Pårørende med hjemkomst fra utlandet innen siste to uker kan ikke komme på besøk. Dette betyr at pårørende som har vært utenlands kan besøke sine tidligst 14 dager etter hjemkomst, melder kommunen.

Også for ansatte i Malvik kommune skjerpes retningslinjene.

– Personell med nær brukerkontakt som i løpet av siste 10 dager har vært i røde land og regioner, omfattes av karanteneplikt i 10 dager, melder kommunen.

Også personell med nær brukerkontakt som har vært på reise i grønne land og regioner, skal informere sin arbeidsgiver før de går tilbake til sin jobb. Disse skal testes for covid-19 og ikke ha brukernært arbeid før negativ test foreligger. Det skal deretter tas kontrollprøve tidligst 48 timer etter første prøve og tidligst fem dager etter hjemkomst.

– Ansatt skal bruke munnbind i brukernært arbeid, som er nærmere enn to meter, i ti dager etter hjemkomst fra utlandet. Dette gjelder ansatte som er i direkte kontakt med barn i barnehage og skole, tjenestemottakere i hjemmebasert omsorg, og ved kontakt med beboere på heldøgns omsorgsbolig og sykehjem, er de nye retningslinjene fra Malvik kommune.

Les forrige sak:
Må i fengsel etter fyllekjøring

Ung kvinne kjørte bil med 1,4 i promille

Close