-1 °C Stjordal, NO
18/01/2020

Skjøt hund under bjørnejakt

Truffet av skudd mens den hadde los

Denne bjørnen ble felt mandag kveld etter at det også i forrige uke ble drevet jakt på den. Under den jakta ble en av jakthundene skutt. (Foto: Hans Ivar Stene) Denne bjørnen ble felt mandag kveld etter at det også i forrige uke ble drevet jakt på den. Under den jakta ble en av jakthundene skutt. (Foto: Hans Ivar Stene)

Mandag kveld ble det felt en bjørn i Selbu. Torsdag i forrige uke ble det også jaktet på denne bjørnen. Under den jakten ble en av jakthundene skutt.

– Torsdag i forrige uke ble det også gjennomført et fellingsforsøk på bjørnen i samme område. Under dette forsøket ble det løsnet skudd mot bjørnen som dessverre førte til at hunden som hadde bjørnen i los ble truffet, skriver prosjektleder Geir Morten Granmo i skadefellingssamarbeidet i søndre del av Trøndelag og Bengt Ødegård som er fellingsleder i Selbu og Tydal i en pressemelding.

Til Adressa.no bekrefter Granmo at hunden døde på stedet.

– Bjørnen skvatt til siden akkurat idet jegeren siktet inn og skulle til å skyte. Da skuddet ble løsnet ble hunden truffet og falt om. Det er tragisk at sånt skjer, men det er en risiko for det når man driver slik jakt, uttaler Geir Morten Granmo til Adressa.no.

Der står det videre at Fylkesmannen ble varslet om hendelsen og at det ble igangsatt ettersøk. Etter å ha sporet bjørnen i sju kilometer uten å finne tegn til at den hadde blitt truffet, og uten at det ble observert unormal adferd for øvrig.

– Under ettersøket passerte bjørnen også to poster i stor fart. Bjørnen ble samme kveld friskmeldt av Fylkesmannen i samråd med SNO, står det i pressemeldingen.

Mandag kveld ble bjørnen altså felt nord for fylkesveg 705 av skadefellingssamarbeidet i søndre del av Trøndelag. Tidligere denne dagen ble det gitt en forlenget skadefellingstillatelse, etter at det over et lengre tidsrom har blitt dokumentert at bjørn har tatt beitedyr i det som er et beiteprioritert område.

Les forrige sak:
Bennie, Behnam Esfandiyari Nia, åpner splitter ny barbershop i Stjørdal 1. august. (Foto: Privat)
Åpner byens første barbershop

Bennies åpner dørene 1. august

Close