9 °C Stjørdal, NO
27/05/2020

Spar Hegra uke 22
Klar ferdigbetong unicon

Skoleelever strømmet til førpremiere

«Flukten over grensen» er basert på barn sine opplevelser av krigen

FULLSATT: Det er stor interesse blant et ungt kinopublikum etter å se filmen «Flukten over grensen» basert på boken til Maja Lunde. I dag fikk elever fra Sveberg, Hegra og Fagerhaug en egen førpremiere på filmen som settes opp for ordinære forestillinger senere i uka.

Skolebarn fra Sveberg, Hegra og Fagerhaug sitter nå og ser en førpremiere på filmen «Flukten over grensen» basert Maja Lundes bok «Over grensen».

Her møter vi barna Gerda og Otto; Sarah og Daniel på deres flukt mot Sverige i kalde desember 1942. Foreldrene til Gerda og Otto er med i motstandsbevegelsen uten å fortelle noe til barna. Men Otta sanser at noe er i gjære. En dag blir de voksne arrestert av tyskerne som mistenker dem for å skjule barn med jødisk opphav. «Flukten over grensen» er en film basert på barn sine opplevelser av krigen. Her har forfatteren vært meget nøye. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

BLIKK PÅ 2. VERDENSKRIG: – Min 3. klasse har lest boka «Over grensen» og gleder seg til å se filmen. Elevene har lagt ned en fantastisk innsats for å tilegne seg større kunnskaper om 2. verdenskrig. Da er det moro å bruke lokale innslag, sier lærer Peder Stamnes som gleder seg til å se fillmen.

– Klassen har lest boka med stor interesse. Vi har arbeidet med å sette historien til barna i boken og filmen inn i en større sammenheng. Dessuten har vi hatt god hjelp med innslag fra lokalsamfunnet for å forstå mer hva en krig er, sier Peder Stamnes som er lærer i 3. klasse ved Sveberg skole.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

– Med den store interessen for boka og filmen får barna et holdepunkt for nye opplysninger om krigen. De får en knagg å henge opplysningene på, sier Peder Stamnes like før filmforestillingen starter.

– Salen i Kimen ble kjapt utsolgt til dagens spesielle førpremiere som er en ren bestilt skoleforestilling. Senere i uka blir filmen satt opp på Kimen kino, sier senterleder i Kimen kino, Gro Langnes.

Les forrige sak:
Lange køer etter motorstopp

20 minutter med nesten full stopp i retning Trondheim

Close