1 °C Stjørdal, NO
17/10/2021

XC60
XC90
Header-Bingo-uten dato
XC40

Skrev klagebrev til ordføreren

SKREV BREV: Ordfører Terje Granmo (t.v) mottok klagebrev på skolemelka fra (f.v.) Alexandra Itoc, Hanne L. Bakken og Hanna Kummernes og andre elever fra 6. trinn på Sveberg skole.

 

Elevene er misfornøyde med å få lunken melk som det av og til er både hår, lodotter og rusk i servert til skolematen. Tilslutt så de ingen annen utveg enn å kontakte ordføreren.

Finne en løsning
Ordføreren i Malvik, Terje Granmo er glad for elevenes engasjement, og særlig i noe så viktig som skolemelk.
– Melk er jo viktig for ungene og det er veldig gledelig at de tar tak i dette, sier Granmo. Jeg har mottatt brevet og vært i kontakt med TINE som er leverandør.
– Sammen med elevene og skolen vil vi nå forsøke å finne en løsning på problemene, forteller Terje Granmo i møte med noen av elevene som har skrevet brev til han.

 

Lo og rusk
Elevene fra 6. trinn på Sveberg henter melk fra en stor dispenser som rommer 10 liter. Da fyller de melk i mugger og bærer disse til klasserommet, før den igjen blir tømt over i glass.
– Det er mange som slår ut melka fordi det er rusk og lo i den, forteller Hanne L. Bakken.
Alexandra Itoc og Hanna Kummernes er enige, de har også opplevd å slå ut melk fra muggene fordi ingen vil drikke den.
– Løsningen med melk i dispensere er både økonomisk og miljøvennlig, men det hjelper vel ikke når mange ikke vil drikke melka, sier Alexandra Itoc.

Tatt opp i Elevrådet
Å sende brev til ordføreren var ikke elevens førstevalg i denne saken, men etter å ha tatt det opp med både lærere og skoleledelse og i elevrådet, uten hell, kom de på og kontakte ordføreren.
Hanne, Alexandra og Hanna forteller at det kan være litt leik og tull rundt hentinga av melk og at noe av problemet kan ligge der. Nå blir det et møte mellom skolen, TINE og elevene, hvor de skal finne en løsning. Der ønsker ordføreren også å delta.
– Jeg blir med på møtet, for skolemelk er viktig, sier Terje Granmo. Det er elevene som er kundene her og de fortjener å bli hørt og tatt på alvor, legger han til.

– Vi er fornøyde med svaret fra ordføreren og håper vi finner en god løsning på problemet, avslutter Hanne L. Bakken som var en av de som kom på og sende brev til ordfører Terje Granmo.

 

 

Les forrige sak:
Earth Hour ikveld

  – Det er nesten magisk hvordan noe så enkelt som […]

Close