15 °C Stjørdal, NO
23/05/2019

Slapp å sone fordi saken lå for lenge

|| Illustrasjonsfoto||

Retten mener at den unge stjørdalskvinnen burde sone 21 dager i fengsel, men at saken ikke kom for retten på altfor lang tid gjør at hun slipper unna med betinget straff.

Kvinnen, som er tidlig i 20-årene, måtte møte i tingretten av flere grunner. For det første skulle hun ha kjørt bil uten å ha gyldig førerkort. Hun overlot også kjøringen til en person som ikke hadde førerkort og var påvirket av alkohol og narkotika. I tillegg var hun samme døgn tatt for bruk av narkotika.

Etter disse overtredelsene som skjedde i februar 2016, var det tatt ut tiltalte for to forhold fra sommeren 2017. Disse dreide seg om tyveri av sminkeprodukter, 12 øl, to boxere og en fem-pakning med sokker.

Kvinnen ble frikjent for tilfellet for kjøring uten førerkort, men ble dømt for de øvrige forholdene. Hun er tidligere straffet ved forelegg, og er også siden den siste tiltalen fra sommeren 2017 ilagt forelegg tre ganger. Dette er for kjøring uten gyldig førerkort, ulovlig bevæpning på offentlig sted og fartsoverskridelser.

Da tingretten skulle utmåle straff kom de formildende omstendigheter inn.

Coop Storlien artikkelnivå

– Saken har etter det opplyste hatt en ren liggetid på omtrent 10 måneder. Det har på nåværende tidspunkt gått over to år siden den første hendelsen. Dette må anses for å være betydelig i en enkel sak. Retten kan ikke se at liggetiden kan bebreides tiltalte i noen særlig grad, skriver tingretten i dommen som dermed ble på 21 dagers betinget fengsel. I tillegg kommer de tre bøtene hun er ilagt i løpet av 2016. Kvinnen mister også retten til å kjøre bil i to år fra det første forholdet. Ettersom hendelsen skjedde i februar 2016 betyr det i praksis at denne straffen er ferdigsonet.

Les forrige sak:
||
Millionløft i kampen mot plast

SpareBank 1 SMN ønsker å dele ut minst én million kroner […]

Close