8 °C Stjørdal, NO
26/05/2020

Spar Hegra uke 22
Klar ferdigbetong unicon

Slik blir nybygget på branntomta

Leilighetene langs Ole Vigs gate ble totalskadd i brannen 31. juli i fjor

Det var siste dagen i juli 2019 at dramatikken utspant seg i Tingvollvegen. Fem leiligheter i Stjørdal sentrum ble totalskadd i brann. Nå foreligger tegninger for det nye bygget.

Tilnærmet slik kan det nye bygget med fem boenheter bli langs Tingvollvegen/Ole Vigs gate i Stjørdal. Noen endringer i fasader må påregnes etter første utkast tegninger. Byggestart er forventet våren 2020.

Det er ROJO-arkitekter AS ved Andre Brevik Hansen, som har tegnet de fem nye boenhetene som skal oppføres på branntomten langs Tingvollvegen. Byggesaken har som mål å oppføre bygget tilnærmet lik de forrige boligene med endringer som tilpasses nye krav, og med byggehøyder som marginalt avviker fra tidligere bygg. Tomten får fem nye parkeringsplasser med BRA-totalt 640 m2 med BRA % på 70,6 % etter omsøkt dispensasjon. I midten av november 2019 gikk nabovarsel om nytt bygg ut for Tingvollvegen 1-9. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

Leilighetsbygget i Tingvollvegen ble fullstendig utbrent under brannen 31. juli i fjor.

– Etter planen vil det nye bygget bli ca. 40 cm høyere enn det forrige. Det vil bli noen endringer på fasader og fargevalg. Nå ser vi frem mot ferdig godkjent byggesøknad med forventet byggestart våren 2020, sier Nikolai Jensen, en av 13 beboere som mistet alt innbo i den dramatiske brannen 31. juli i fjor. Det er Eika forsikring som administrerer prosessen med forsikringssak for beboerne i Tingvollvegen 1-9 i Stjørdal.

SN vippskampanje 1 mobil artikkel

– Vi håper på en løsning som gir et godt resultat. Slik vi oppfatter progresjon i saken skal prosjektet ut på anbud forhåpentlig denne måneden, sier Nikolai Jensen, som gjerne vil bosette seg på samme sted.

Les forrige sak:
NY SESONG: - Etter det gode første året ser vi fram til en ny sesong på Søndre Kulturhjørne, sier pressekontakt Terje Craig.
Byr på kulturelle godbiter hver torsdag

Søndre Kulturhjørne presenterer et spennende vinterprogram

Close