11 °C Stjørdal, NO
19/06/2021

Header-Bingo-med dato
SparHegra uke 24

Slik kan den nye parkeringsløsningen bli

|| Leder for kommunalteknikk i Stjørdal kommune, Arild Moen, presenterer i formannskapet i dag et forslag til hvordan parkeringsvirksomheten i Stjørdal kommune kan organiseres. (Arkivfoto)||

 

Dette er essensen i forslaget som politikerne i formannskapet skal ta stilling til torsdag ettermiddag. 

Avgift i sentrum

Parkering i Stjørdal har vært et stadig tilbakevendende tema. Nå har kommunens nåværende «parkeringssjef», leder for enhet kommunalteknikk, Arild Moen laget et saksframlegg som kommer med forslag til mulige framtidige parkeringsordninger. 

– Parkeringsavgiftene skal fastsettes slik at det på parkeringsplasser i sentrum ikke blir interessant å langtidsparkere. I perifere områder i og utenfor sentrum kan det etableres parkeringsplasser uten avgift, med tidsbegrensning, skriver Arild Moen i sitt saksframlegg.

Det ligger også inne i forslaget at el-biler ikke får fritak for avgiftsparkering.

Kommunalt parkerings-AS

Parkeringsvirksomheten foreslås organisert i et heleid kommunalt aksjeselskap. Grunnlaget er at dette selskapet skal drifte de kommunale parkeringsplassene, men for å kunne få enhetlige parkeringsordninger i Stjørdal foreslås det at det kommende Stjørdal Parkering AS skal kunne påta seg drift også av private parkeringsplasser. 

Formannskapet i Stjørdal behandler denne saken i møte torsdag ettermiddag, og vedtar der sin innstilling til kommunestyremøtet neste torsdag. 

Les forrige sak:
||
Har SKA-frika laget årets sommerhit?

SKA-frika har en tendens til å lage superfengende låter. Nå har […]

Close