-1 °C Stjørdal, NO
20/11/2019

Kapret drosje og utøvde grov vold

Nå må malvikingen i fengsel i 25 måneder

(Illustrasjonsfoto)
Åpent julehus mobil

En malvikmann i 30-årene er dømt for frihetsberøvelse, grov vold og trusler mot en taxisjåfør og flere andre personer etter en voldsepisode på Vikhammer i mars i år.

Malvikingen skulle ta taxi hjem fra Trondheim og var kraftig beruset da han ble plukket opp av taxien. Etter at turen startet normalt forandret den seg kraftig da drosjen kom inn på Omkjøringsveien i Trondheim i retning Malvik. Passasjeren skal ha truet sjåføren til å kjøre så fort han kunne. Da taxisjåføren nektet å kjøre fortere, truet malvikingen med å slå sjåføren i hodet med en glassflaske som han holdt opp-ned. Denne ble holdt mot hodet til sjåføren. Samtidig presset han den høyre foten til sjåføren ned på gasspedalen slik at fartsgrensen ble overskredet, og han dro flere ganger i håndbrekket.

LES OGSÅ: Bilpassasjer alvorlig skadet etter å ha blitt slått ned

På Skovgård stanset bilen i en busslomme og der ble den stående i 16 minutter. Sjåføren ønsket ikke å kjøre videre og ba passasjeren forlate bilen. Etter nye trusler ble de enige om at sjåføren skulle kjøre malvikingen hjem mot at han oppførte seg som en vanlig passsjer og holdt seg helt i ro.

I løpet av de neste ti minuttene fram til klokka var 03.21 denne lørdagsnatta kjørte drosjen fra Skovgård til en busslomme på Vikhammer. Malvik-mannen oppførte seg ikke som en vanlig passasjer og truet igjen sjåføren med glassflaska for å få han til å kjøre fortere, og presset igjen høyrefoten på gasspedalen. I løpet av de siste minuttene før Vikhammer vred han også på rattet, og sparket sjåføren to-tre ganger i låret.

Da sjåføren stanset i busslomma på Vikhammer nektet passasjeren fortsatt å forlate drosjen. Han tok tak i jakken til føreren og strammet den rundt halsen. Den voldelige passasjeren ville bytte plass med sjåføren for å kjøre hjem selv. Mens passasjeren gikk rundt bilen rakk sjåføren å trykke på alarmknappen og kom seg ut av bilen. Malvikingen løp etter sjåføren. Temmelig raskt kom det tre andre biler til. Føreren av den ene bilen som stanset åpnet vinduet og malvikingen kom da med overkroppen inn gjennom vinduet. Han skal da ha presset en spritflaske inn i låret på denne føreren, tok tak i kragen på genseren og holdt ham fast og strammet bilbeltet. Denne føreren kjørte etterhvert bort fra stedet og fikk ringt politiet. I mens han ventet på politiet filmet han det som foregikk ved den parkerte drosjen.

Hegra Spbank-Stilling

En drosjekollega kom også til åstedet. Vedkommende forsøkte å roe ned situasjonen, men lyktes ikke med det. Malvikmannen truet den sist ankomne med at han skulle drepe ham dersom han ringte politiet. Det oppsto et basketak der malvikingen tok tak i klærne til den andre drosjesjåføren og forsøkte å rive ham i bakken. Situasjonen var veldig ubehagelig så drosjekollegaen sprang unna, satte seg inn i bilen og kjørte et stykke unna.

Ytterligere en bil med to personer i, kom til stedet. Malvikingen sparket i forskjermen på bilen og hang seg fast på bilen på sjåførsida. Etter at han fikk stanset bilen åpnet han bildøra, bøyde seg inn i bilen og slo etter den kvinnelige føreren av bilen. Mannen til kvinnen var passasjer og gikk ut av bilen og dro malvikingen bort fra kona. Den voldelige malvikingen fikk imidlertid umiddelbart overtaket og la den andre mannen i bakken. Under rettsforhandlingene i Sør-Trøndelag tingrett ble det vist lyd- og bildeopptak av denne slåsskampen. Filmene viser at malvikingen slo mannen med stor kraft med knyttet neve i ansiktet sju ganger og deretter sparket han en gang i ansiktet. De tre andre som tidligere hadde vært på stedet var vitne til denne hendelsen sprang til, og fikk etterhvert kontroll på den voldelige malvikingen. Mannen i 60-årene som ble utsatt for volden ble bevisstløs, ble påført hjerneblødning og brudd i øyehulen og kjeven.

Malvikmannen i 30-årene sa seg skyldig etter tiltalen under rettssaken, men hadde ingenting å bidra med til å opplyse saken. I retten opplyste han at han på grunn av beruselse ikke husker noe fra den aktuelle natten. Han betvilte imidlertid ikke innholdet i forklaringen til de fornærmede. Det ble tatt både blodprøver og urinprøver i etterkant av pågripelsen. En tilbakeregning til hendelsestidspunktet tilsier at mannen hadde en blodkonsentrasjon på cirka 2,6 promille i forbindelse med frihetsberøvelsen.

Sør-Trøndelag tingrett dømte malvikingen til fengsel i to år og en måned. I tillegg må han betale oppreisningserstatning på 50.000 kroner til drosjesjåføren og 80.000 til mannen han utøvde grovest vold mot. Han må også betale erstatning til mannen han utøvde hardest vold mot på 70.920 kroner og 4.200 kroner til en av personene som bidro til å få kontroll på ham.

Les forrige sak:
Aukas sjef og veteran Olav Aune (t.v.) tok imot statsråd Monica Mæland på kort varsel og sendte med flere betraktninger tilbake til regjeringen.
Fikk statsråd-besøk på kort varsel

Monica Mæland på bedriftsbesøk i Stjørdal

Close