7 °C Stjørdal, NO
19/04/2019

Slo ned mann som maste om nachspiel

|| Illustrasjonsfoto||
Værnes begravelsesbyrå steindag april

 

Hendelsen skjedde så langt tilbake i tid som i november 2014. Nå først har Inntrøndelag tingrett avsagt sin dom mot mannen i 30-årene som ble provosert av tre personer som maste om han kunne invitere på nachspiel.

Den nå dømte mannen kom hjem fra en bytur en natt til lørdag i november for snart tre år siden. Utenfor sin leilighet møtte han tre personer som han ikke kjente fra tidligere. De tre skulle på et nachspiel i en naboleilighet, men der var ingen hjemme. De tre spurte da mannen om han kunne ha nachspiel, men han ønsket ikke dette. En av de tre tok seg likevel inn i gangen hos mannen.

Kort tid etter at han geleidet mannen ut av leiligheten ringte det imidlertid på døra til den nå dømte mannen. Han ga klar beskjed om at de skulle gå sin vei. Likevel ringte det igjen på døra. Da var tålmodigheten slutt for mannen i 30-årene som gikk bort til den han mente hadde ringt på døra hele tiden. Med knyttet neve slo han til fornærmede i ansiktet. Det førte til flere brudd i øyehulen og i ansiktet.

Tingretten viser i sin dom til at det finnes en rekke formildende omstendigheter for mannen i 30-årene. For det første skjer handlingen etter at en person som han oppfatter som fornærmede gjentatte ganger har ringt på døren hans midt på natten og ikke har villet forlate stedet. Saken har også blitt svært gammel, noe som skal komme den tiltalte til gode. Han har også erkjent forholdet fra første stund.

Coop Storlien artikkelnivå

Dommen fra tingretten ble at mannen dømmes til betinget fengsel i 60 dager. I tillegg må han betale en erstatning på 5.745 kroner og oppreisningserstatning på 20.000 kroner til fornærmede.

 

 

Les forrige sak:
||
SHK med storseier i serieåpningen

- Tynset rykket opp forrige sesong, men har mistet mange spillere. […]

Close