-1 °C Stjørdal, NO
20/11/2019

Slo sammen to råd til ett – nå blir det to igjen

– Kommunen må ha et aktivt eldreråd og råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne

Sektorsjef Inge Falstad anbefalte at det felles brukerrådet splittes igjen. Det var politikerne helt enige i. Sektorsjef Inge Falstad anbefalte at det felles brukerrådet splittes igjen. Det var politikerne helt enige i.
Åpent julehus mobil

I Meråker slo de sammen eldrerådet og rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne etter forrige valg til et felles brukerråd. Nå, drøyt to måneder før et nytt valg, avvikles brukerrådet og de to gamle rådene opprettes på nytt.

– Det har vært ulike syn på om det var riktig å slå sammen de to «gamle» rådene til et felles brukerråd. Noe av bakgrunnen for sammenslåing var at det var vanskelig å samle så mange at møtene kunne avholdes. En håpet det ville bli lettere med ett felles råd. Flere ganger tidligere har det blitt holdt felles møter mellom de to rådene. Erfaringer rundt dette var også med i vurderingene, skriver sektorsjef Inge Falstad på vegne av rådmannen.

Det har imidlertid ikke blitt helt som håpet i Meråker.

– Det har i ettertid vist seg at det kan være en utfordring å få tatt opp saker som begge de gruppene føler seg hjemme i. I tillegg til dette er det ønskelig at rådene blir mere aktive innenfor sine områder knyttet til stortingsmeldingen leve hele livet. Denne meldingen er en eldrereform som har fokus på kvalitet i tjenesteytingen i tillegg til mat og aktiviteter. Skal en lykkes med reformen krever dette at kommunen har et aktivt eldreråd og råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne, mener Falstad som fikk et enstemmig kommunestyre med seg på dette.

Nå blir det et eldreråd med fem medlemmer og et råd for mennesker med nedsatt funksjonsevne med fem medlemmer.

– Det er et ønske at brukerrådet avvikles og at eldrerådet og rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne etableres så raskt som mulig, mener Falstad og dermed er de to nygamle rådene etablert med virkning fra 1. juli.

Hegra Spbank-Stilling

Det nye eldrerådet består av Finn Røe, Olga Nordstrøm, Else Tidemann, Lisbeth Juliussen og Lars Magnus Brækken som politisk representant.

Det nye rådet for mennesker med nedsatt funksjonsevne består av Tone Bergquist, Ivar Arne Olsen, Hege Nikolaisen, Tove Kvamseng og Cathrine Arntsen som politisk representant.

Les forrige sak:
Håvard Lundemo ble byttet inn etter bare fire minutter, og fire minutter senere scoret han kampens første mål mot Levanger 2. (Arkivfoto)
Klarte uavgjort på festkledd Framnes

Lundemo ble byttet inn, scoret mål, og ble byttet ut

Close