7 °C Stjørdal, NO
24/05/2019

Slukker lyset for miljøet

 

 

Kun tre lokale firma og ingen av kommunene i Stjørdals-Nytts nedslagsfelt er så langt påmeldt til årets Earth Hour, en verdensomspennende klimakampanje som i år arrangeres for tredje gang i Norge.

Lørdag 26. mars kl. 20.30 slukkes lyset i en time for klimaet. Sammen med kommuneorganisasjonen KS har WWF invitert samtlige norske kommuner, og svarene har begynt å komme. Oslo, Bergen og Trondheim er med, ifølge en oversikt på www.earthhour.no

Coop Storlien artikkelnivå

Quality Airport Hotel Værnes, Nordea Bank og G4S Secure Solutions er foreløpig eneste lokale aktører som deltar på aksjonen. Bedrifter i de fleste størrelser har også tenkt å slukke lyset for klimaet 26. mars fra IKEA, til eksempelvis Lom & Skjåk Adventure. I Stjørdal er altså foreløbig kun tre bedrifter påmeldt. Storbyer som Berlin, Madrid, Hong Kong, New Dehli og Nairobi skal slukke lyset for klimaet. Det samme skal signalbygg som Manchester Uniteds hjemmebane Old Trafford, Brandenburger Tor og brua over Bosporus-stredet i Istanbul som bokstavelig talt forbinder Europa med Asia.

99,5 prosent av kommunene og fylkeskommunene har, eller er i ferd med å få, egen klima – og energiplan. Ifølge klima- og forurensningsdirektoratet kan 1/3 av utslippsmålet i Stortingets klimaforlik oppnås med kommunale virkemidler. WWF som verdens største naturvernorganisasjon er intitiativtaker og global arrangør med et mylder av samarbeidspartnere rundt omkring. I 2010 deltok 162 kommuner, 360 bedrifter, 150 organisasjoner og etater med en lang reekke kjente bygninger  samt 1,8 millioner nordmenn over 15 år. Sammen slukket vi seks millioner 40 watts lyspærer.

Les forrige sak:
Driks til trimrom

                      […]

Close