5 °C Stjørdal, NO
19/03/2019

Slutt på gratis trafikalt grunnkurs

|| Rune Larsen stemte for å videreføre ordningen med gratis trafikalt grunnkurs i trafikksikkerhets, men mot det i kommunestyret. (Foto: Bjørn Helge Larsen)||

Temperaturen steg noe i kommunestyresalen under behandlingen av trafikalt grunnkurs. Sentralt i diskusjonen sto Arbeiderpartiets Kåre Børseth og Høyres Rune Larsen. De sitter begge i kommunens trafikksikkerhetsutvalg og stemte der for å videreføre ordningen med trafikalt grunnkurs.

I kommunestyret stemte dermed Rune Larsen mot det forslaget han selv var med på å vedta i trafikksikkerhetsutvalget. Det fikk en fortvilet Kåre Børseth til å komme med en frustrert replikk. 

– Jeg har bare en appell til Høyre-gruppa, Vær så snill å frigjør Rune Larsen i denne saken, kom det fra «trafikksikkerhetsveteran» Kåre Børseth.

– Larsen kommer til å være bevisst på hvilken hatt han har på, kommenterte Rune Larsen selv om denne appellen. 

Avstemningen i denne saken endte med at ordningen med gratis trafikalt grunnkurs ble bestemt avviklet med 22 mot 19 stemmer. 

Coop Storlien artikkelnivå

Ordningen med trafikalt grunnkurs til alle 10. klassinger har kostet kommunen cirka 450.000 kroner i året. Dette mener både rådmannen, og rektorene, er penger som kan brukes på andre oppgaver i skolen. 

– I forbindelse med budsjettprosessen har rektorene deltatt i diskusjonen om hvordan vi kan bruke midlene på en mer effektiv måte. Der er det bred enighet om at dagens økonomiske situasjon ikke tillater at det brukes 450.000 kroner i året på dette formålet som tross alt ligger relativt langt unna skolens kjernevirksomhet, skriver rådmannen i sitt saksframlegg.

Les forrige sak:
||
Lokalradio flytter inn i Torgkvartalet

To medarbeidere har fra denne uka arbeidsplassen sin i Nea Radios […]

Close