24 °C Stjørdal, NO
20/07/2019

Små barnehager får 3,8 millioner

Seks Stjørdals-barnehager får tilskudd for å øke bemanningen

Nelly Lian fra Fremskrittspartiet er storfornøyd med at de minste barnehagene nå får ekstra tilskudd. Nelly Lian fra Fremskrittspartiet er storfornøyd med at de minste barnehagene nå får ekstra tilskudd.

– Vi er glade for at små barnehager i Stjørdal får 3,8 millioner av den statlige satsingen for å øke bemanningen i små barnehager over hele landet, sier gruppeleder Nelly Lian i Stjørdal Fremskrittsparti.

Totalt får 454 små barnehager i landet 263 millioner kroner for å øke bemanningen. 41 av disse millionene går til Trøndelag, der seks barnehager i Stjørdal altså i sum får 3,8 millioner.

– Med dette får barnehagene støtte for å oppfylle bemanningskravet. Tidligere har det vært store forskjeller i barnehagenes bemanning. Den nye bemanningsnormen, som ble innført i fjor, skal sikre at det blir flere ansatte i barnehager som tidligere hadde for lav bemanning, sier Nelly Lian i Fremskrittspartiet.

I barnehager skal det være maks tre barn under tre år per voksen og maks seks barn over tre år per voksen.

– Flere trygge voksne i barnehagene er en viktig sak for alle, og kravene til flere ansatte er særlig krevende for de små barnehagene. Derfor er dette tilskuddet viktig å få på plass nå. De små barnehagene utgjør en viktig del av mangfoldet i barnehagetilbudet, sier Nelly Lian som poengterer:

– Vi ønsker et mangfold av små og store barnehager, både private og kommunale. Vi ser at de små barnehagene ikke har like stor økonomisk handlefrihet til å raskt omdisponere ressurser slik at de oppfyller bemanningskravet. Derfor prioriteres nå de små barnehagene i overgangsordningen, sier Lian.

Ren Røros Lesmer mobil

Disse seks barnehagene får tilskudd i Stjørdal:

  • Aglo barnehage Eventyrhuset
  • Stjørdal Kvinne- og Familielags barnehage
  • Maurtua barnehage AS
  • Sagatun barnehage AS
  • Bukkspranget Gårds- og Naturbarnehage
  • Husbymarka barnehage

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Kontroll på gressbrann

Årets første melding

Close