17 °C Stjørdal, NO
18/06/2019

Små byggherrer og nytt kulturhus

Mange barn fikk gleden av å grave første spadetak for det nye kulturhuset.

 

Det var de kommende brukerne av kulturhuset, barna som fikk ta de første spadestikkene på Husbyjordet i dag klokken 11.00. En fin måte å markere starten på storstua og kulturhuset, og barnehagenes mangebarn utstyrt med byggehjelmer ga stafettpinnen videre til Skanska som skal oppføre et av Stjørdals største og mest iøynefallende hus midt i sentrum. Involverte i prosessen frem til byggestart, og ungdomsrådet var representert da ordfører Johan Arnt Elverum gratulerte og ønsket til lykke med prosessen videre. Nå skal byggets tomteområde opparbeides. Brødrene Halle startet allerede i dag utkjøringen av masser fra tomten.

 

Vi er endelig i gang med Stjørdals kulturhus etter mange år med planer og planlegging, nå ønsker vi aktørene på tomten lykke til med arbeidet videre, sa ordføreren og spanderte boller og saft på Husbyjordet. Stjørdal Venstre var for anledningen spesielt godt representert, og kulturhuset har for partiet gjennom flere år vært en fanesak. Kultursjef Frank Nordby og byggeleder Arne Fridthjof Venæs var sammen med styrelederne Inge Grøndtvedt og Oddvar Vigdenes alle representert.

 

Coop Storlien artikkelnivå

Nå er jeg opptatt av at alle i de politiske fora opptrer samlet om å skape et flott resultat for Stjørdal med det regionale kulturhuset, sa varaordfører Ole Sandvik fra Høyre som bivånet byggestarten sammen med styremedlem i Stjørdal Kulturutvikling Ola Morten Teigen fra Frp.  Med gule hjelmer og Skanska logoen, utstyrt med spader og bøtter gravde William, Milla, Linnea, Adrian, Leah og Håkon fra Aglo sentrum de første spadetakene. I samme grushaug trådte Dagfinn Slungård, Ragna Straume, Jostein Kroglund og Oddvar Vigdenes opp for å grave symbolske spadetak for kulturhuset. Vigdenes sier han vil fortsette som styreleder videre, og at Thon-gruppen kan være blant flere interessenter for hotell-tomten som er prosjektert nord for kulturhuset. Mange venter nå spent på hva de to årene med byggeaktiviteter for kulturhus og parkområde vil gi av opplevelse. Byggestart 21.mai 2013. Åpning av nytt regionalt kulturhus skjer 21.mai 2015.

 

Les forrige sak:
Kulturhuset på webkamera

  TRYKK HER FOR Å SE KULTURHUSET LIVE    Program ​10:50 […]

Close