4 °C Stjørdal, NO
03/12/2020

«Små» kvinner blir større sammen

Tre små bedrifter tar på seg store oppdrag

HJELPER HVERANDRE: Disse tre har samarbeidet tett i det siste, og mer blir det nok. Fra venstre: Anne Berit Gipling ved Søstrene Kammers, Thine D. Sivertsen ved Neatun Velværesenter og Maren Dagny Østby ved Søstrene Kammers.

Hver for seg driver de tre temmelig små bedrifter. Men når de hjelper hverandre blir damene i Tydal mye større.

Det startet da arbeidskarer som jobber med utbyggingen i Stokkfjellet trengte både mat og seng. Så mange var karene at Thine Sivertsen ved Neatun Velværesenter ikke hadde mange nok rom. Da kontaktet hun Hilde Kirkvold på Kirkvollen Pilegrimsgård, så var det i boks med flere sengeplasser. Men karene trengte middag også. Da var det naturlig å kontakte Søstrenes Kammers. Sånn var et samarbeid på plass, – et samarbeid som etter alt å dømme vil fortsette også etter vindkraftutbyggingen.
– Absolutt. Dette er noe vi kan spinne videre på. Ingen av oss er råstore i utgangspunktet, men sammen klarer vi å håndtere ganske mange gjester, sier Thine Sivertsen. (Artikkelen fortsetter under bildet!)

PILEGRIMSGÅRD: Hilde Kirkvold ved Kirkvollen Pilegrimsgård er også en del av «trepartsamarbeidet» som gjør at tre mindre bedrifter kan ta på seg større oppgaver.
Reddet av lukket gruppe

Hennes velværesenter har 16 rom med totalt 24 sengeplasser. I ekstremt rolige omgivelser i skogen i Tydal driver hun sitt senter for naturterapeutiske behandlinger, velvære og kurs. Nå har det vært tøffe koronatider også ved Neatun, men takket være anleggslaget har det gått rundt.
– I og med at de er en lukket gruppe som har bodd her hele tiden har det gått fint. Det har ruslet rundt for å si det sånn. Om vi hadde fått pålegg om å stenge hadde det ikke gått bra, slår Sivertsen fast.
For mens overnattingen og serveringen til anleggskarene har vært veldig kjærkomment, har andre opplegg blitt avlyst.
– Yogakurs og andre behandlinger har blitt avlyst, sier Thine Sivertsen.

Behandlings-samarbeid

Det er tøft å drive næring i Tydal også, men Sivertsen ved velværesenteret utstråler optimisme. Håpet er at ekstra mange tar kortreiste turer i egen region som en konsekvens av koronatiden.
– Vi har i utgangspunktet et enkelt bed & breakfast-tilbud. I løpet av året har vi bra besøk, og særlig har det blitt populært med venninnegrupper som kommer hit for behandlinger, sier vertinnen ved Neatun Velværesenter.
Hun samarbeider med Kirkvollen og Søstrenes Kammers, men ved Neatun er det allerede mye godt etablert samarbeid.
– Både fysiopat Kari Gullbrekken, massør Kristin Moe og Annie Dahlseng Østby med firmaet Yogaliva har tilbud hos oss, sier Thine Sivertsen.

Les forrige sak:
Har samlet «alt» oppi tilhengerne

Nå leier han ut "alt mulig"

Close