9 °C Stjørdal, NO
15/06/2021

Smittesituasjonen er under kontroll: Stjørdal opphever munnbindplikten

Stjørdal kommune følger nasjonale råd og bestemmelser

Kommuneoverlege Leif Edvard Vonen. Foto: Frank Skaufel

Stjørdal kommune følger nasjonale råd og bestemmelser.

– Munnbind er absolutt anbefalt å bruke. Det er til hjelp for å unngå å smitte andre, og virker som en påminnelse og skaper trygghet for andre. Anbefalingen gjelder på buss, tog, i butikker, i offentlig tilgjengelige bygg og hos frisører o.l. Men dette er nå igjen bare lovpliktig på flyplassen og på kollektivreiser derfra, sa Leif Vonen under formannskapsmøtet torsdag ettermiddag..

Har kontroll

Vonen og politikerne i Stjørdal går nå bort fra de lokale tiltakene og vil med dette gå inn på regjeringens plan for gradvis gjenåpning av samfunnet, per i dag ligger denne på Trinn 2.

– Kommunen bekrefter med dette at smittesituasjonen er under kontroll. Vi har ikke lenger et pågående utbrudd av covid-19 så langt vi kan se i dag. Tusen takk nok en gang for en kollektiv innsats for fellesskapet og for folkehelsa, sa kommuneoverlege Leif Vonen, under torsdagens formannskapsmøte.

Ber folk være forsiktige

Han sier at de tiltakene som har vært iverksatt den siste tiden har vært tøffe og inngripende, men ganske kortvarige. Vonen ber folk fortsatt være forsiktige.

– Samtidig minner kommunen om at smittetilfeller fortsatt forventes å komme hit. Målet med våre råd og regler, er at den enkelte av oss bidrar til å redusere konsekvensen rundt smittetilfeller – slik at bare de aller nærmeste nærkontaktene eventuelt kan bli smittet, sa Vonen, som fortsatt påpeker at det er viktig at alle med mulige og lette symptomer melder seg til test, og holder seg for seg selv mens man venter på resultatet.

– Jo tidligere vi får bekreftet smitte, desto mindre blir konsekvensene for nærkontaktene og nærmiljøet, sa han.

Maksimalt ti gjester

Når lokal forskrift for Stjørdal går ut natt til fredag 11. juni gjelder de nasjonale smittevernreglene som at maks antall gjester i private hjem skal være 10 og at det holdes én meter avstand, og at man forsøker å unngå sosial kontakt med personer fra områder med høyt smittepress.

Breddeidrett, kultur og andre fritidsaktiviteter skal helst foregå utendørs.

Det betyr at barn og unge under kan gjennomføre treninger som normalt. Konkurranser uten kontaktidrett er anbefalt kun innen kretsen. Konkurranser med kontakt (fotball, håndball osv.) innen kommunen.

For dem over 20 kan inntil 20 deltakere delta innendørs, men med én meters avstand. Utendørs kan 30 delta. Hvis det er god avstand imellom gruppene kan flere grupper trene/øve samme sted.

Anbefaler hjemmekontor

Fortsatt anbefales det at folk benytter hjemmekontor eller deltidsordninger når det er mulig. – Antall personer du treffer per uke holdes nede ved at du ikke har full kontaktflate i arbeidssituasjonen. Det bidrar til at samfunnshjulene kan holdes i gang. Avstand mellom ansatte til stede er fortsatt viktig å holde – også ved kaffemaskinen, sier Vonen.

Når det gjelder private arrangementer og sammenkomster anbefales det generelt at det foregår utendørs.

– Innendørs kan det maksimalt være 20 til stede, i stedet for 10, og maksimalt 30 utendørs i stedet for 20. Det er ikke lenger krav om hurtigtest hvis du kommer fra Oslo eller Trondheim og skal besøk beboere på sykehjem eller bosenter. Og å bli med hjem til familien er helt ok når beboeren er vaksinert, sier Vonen.

De øvrige bestemmelsene finner her.

Les forrige sak:
Avviste klage på gatekjøkken

- Konsekvensene for naboene er ikke større enn det man må regne med i sentrum

Close