-6 °C Stjørdal, NO
27/02/2020

Smuglet narkotika, sigaretter og brennevin

Kvinne i 60-årene anket dommen

(Illustrasjonsfoto) (Illustrasjonsfoto)

En kvinne i 60-årene ble stanset ved Trondheim lufthavn Værnes med narkotika. I tillegg hadde hun med for mange sigaretter og for mye brennevin uten at hun gikk på rød sone av den grunn.

Kvinnen var på vei hjem fra Kroatia da hun ble stanset av tollere på flyplassen ved to anledninger i fjor. Den første gangen, i februar i fjor, hadde hun med nesten 1.200 tabletter inneholdende narkotisk stoff. Et halvår senere, i august, ble hun nok en gang stanset, og denne gangen hadde hun med seg 39 tabletter med narkotisk innhold. Samme natt ble det avdekket at hun oppbevarte over 3.300 tabletter med narkotisk innhold i sin bolig.

Da hun ble stanset i tollen i februar i fjor hadde kvinnen også med seg 520 sigaretter og 1,8 liter brennevin over lovlig kvote.

Påtalemyndigheten foreslo en straff på 120 dager fengsel for kvinnen, men retten endte med at hun må sone 75 dager i fengsel. I formildende retning har det talt til kvinnens fordel at hun tilsto forholdene. Det er også lagt vekt på at tablettene var ment til eget bruk og at hun nå er inne i en nedtrappings- og avvenningssituasjon.

I tillegg til fengselsstraffen inneholdt dommen at 720 sigaretter og 2,8 liter brennevin skal inndras fra kvinnen.

Da dommen ble lest opp for kvinnen i Sør-Trøndelag tingrett, anket hun den på stedet.

Les forrige sak:
Butikksjef Erling Ervik ved Extra Meråker er ikke bastant, men er forholdsvis tydelig, på at bygdas største dagligvarebutikk kommer til å holde åpent på søndager om det blir tillatt. (Arkivfoto: Frank Skaufel)
– På høy tid med søndagsåpent

Bygdas største butikk er interessert i åpne dører på søndag

Close