8 °C Stjørdal, NO
15/06/2021

Snart åpner den nye turisthytta, og nå får den et samisk navn

– Det historiske navnet videreføres

Nå er det like før turisthytta i Stordalen åpnes offisielt. Foto: NTT Nå er det like før turisthytta i Stordalen åpnes offisielt. Foto: NTT

26. juni blir det offisiell åpning av turisthytta Bjørneggen i Meråker, men nå er det bestemt at den også får et annet navn.

– Vi er fortsatt i rute når det gjelder fremdriften og budsjett. Ferdigstillelse og overtakelse er fortsatt i henhold til avtale som er første juni. Deretter vil vi i NTT trenge noen uker på å klargjøre hytta før den formelle åpningen 26. juni, sier Nina Pettersen, daglig leder i Nord-Trøndelag Turistforening (NTT).

Byggingen har gått etter planen.

– Fremdriften i prosjektet er ikke blitt berørt av Covid-19-situasjonen. Det er vi som byggherre veldig lettet over og fornøyd med, sier hun.

Strenge krav

På grunn av smittevernsrestriksjoner er det kun et begrenset antall gjester som kan være med på åpningen.

– Vi planlegger også nå driften av Bjørneggen. Det kommer til å være hyttevert til stede hele høysesongen, og på grunn av pandemien er det krav om forhåndsbestilling av rom. Dette gjøres via vår hjemmeside. I tillegg er det ekstra strenge krav til renhold og desinfisering, avstand og antall begrensninger, noe vi er godt vant med fra driften på alle våre hytter i NTT, sier Pettersen.

Nina Pettersen lover at smittevernbestemmelsen blir strengt håndhevet kommende sommer. (Arkivfoto)
Nina Pettersen lover at smittevernbestemmelsen blir strengt håndhevet kommende sommer. (Arkivfoto)

Mobildekningen i området er varierende, og NTT jobber med teleoperatørene om en forbedring av dekningen.

– Vi kommer til å følge opp den dialogen videre. Vi har belyst behovet for bedre dekningsforhold slik at vi kan tilby moderne betalingsløsninger for våre gjester. Vi håper dette kan bidra til bedre mobildekning for alle, og kanskje spesielt viktig for våre naboer som er fastboende, sier Pettersen.

Samisk navn

Hytta ligger i Stordalen, og har fått navnet Bjørneggen. Det betyr at det gamle navnet forsvinner.

– Det er godkjent og vedtatt at navnet Bjørneggen videreføres til den nye hytta. Navnet Stordalshytta utgår derfor. Bjørneggen vil få både det norske og samiske navnet, og det avklares med samisk språkkonsulent i Snåsa for å få det korrekte samiske navnet, sier hun.

Bjørneggen er et spesielt navn som har lang historie, noe som også gjenspeiler fjellområdet.

– Vi er derfor veldig glade for at våre naboer på Bjørneggen Søndre og Bjørneggen Nordre  har kommet med og støttet dette innspillet slik at dette historiske navnet videreføres på den nye turistforeningshytta, sier Pettersen.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Etterlyser bil

Politiet ber om opplysninger

Close