8 °C Stjørdal, NO
26/05/2019

Snart blir det pub igjen

|| Mikal Tronsmo Johnsen (t.v.) og Trygve Rønning pusser opp Meråker Gjestegård. 2. november åpner de dørene til bygdas nye pub.||

Mange store artister gjestet Meråker Gjestegård da den var på topp. Historiene om stedet, både de som tåler og ikke tåler dagens lys, er mange. Nå vekkes gjestegården til live, og det takket være to glade gutter som har stor tro på at Meråker trenger en pub.

– Det finnes jo ikke noe pub i Meråker. Det siste var Burstu, så det må helt klart være et marked. Særlig midt i sentrum som her, mener Mikal Tronsmo Johnsen, som er sønn av Sjur Johnsen som drev nettopp Burstu Pub på Brenna.

Kjærlige hender

Nå har han tatt på seg oppusserklærne og jobber iherdig med å sette i stand Meråker Gjestegård igjen, sammen med Trygve Rønning. Bygget fra 1986 er et solid bygg, men har absolutt behov for en kjærlig hånd eller fire.

– Det er ikke gjort særlig med bygningsmassen siden huset sto ferdig for 30 år siden, sier Rønning, om gjestegården som de siste årene har vært brukt som flyktningmottak.

Etterlengtet

I første omgang er det storsalen i førsteetasjen som oppgraderes og blir publokale.

Coop Storlien artikkelnivå

– Vi håper inderlig at meråkerbyggene benytter seg av tilbudet fra vi åpner den 2. november. Det er mange som har etterlyst en pub og et sted å være sammen på kveldstid. Nå får vi se om tilbudet blir brukt når det kommer, sier de to pubeierne, som foreløpig er snekkere og malere.

TV-sport og livemusikk

Veien blir til mens duoen Rønning og Johnsen går. Puben har ikke fått noe navn ennå, og de har heller ikke spikret noe åpningstid. Det blir litt opp til meråkerbyggene, i kombinasjon med TV-programmet, å definere dette.

– Vi kommer til å ha åpent på fredags- og lørdagskveldene. Ellers ser vi for oss å holde åpent når det er noe bra fotball, eller annen sport, som går på TV. Så satser vi også litt livemusikk innimellom, sier Mikal Tronsmo Johnsen.

Resten etterhvert

Storsalen er ganske så romslig ved gjestegården, og pubduoen har plass til mange dersom det blir noen svært populære kvelder.

– Noen hundre har vi plass til. Iallfall når vi tar bruk i bruk terrassen. Den er jo gigantisk, og den skal vi etter hvert gjøre noe med så den kan brukes året rundt, sier Tronsmo Johnsen og Rønning.

Foreløpig er det storsalen som gjøres klar for gjester. Gjestegården rommer også et diskotek i underetasjen og ikke minst ti rom.

– Vi tar dette først, så skal vi fortsette med resten etter hvert. Det som er sikkert er at det finnes masse muligheter her, sier pubeierne.

 

Les forrige sak:
||
Mann pågrepet etter pistolskudd

Politiet i Trøndelag melder at de har pågrepet en mann i […]

Close