16 °C Stjørdal, NO
30/09/2020

Snart kommer danserne til Barofestivalen

Første året hadde de åtte publikummere – nå kommer det hundrevis

POPULÆRT GULV: Dansegulvet er flittig brukt under hele Barofestivalen. Dette bildet er fra fjorårets festival. (Foto: Solbakken) POPULÆRT GULV: Dansegulvet er flittig brukt under hele Barofestivalen. Dette bildet er fra fjorårets festival. (Foto: Solbakken)

Det startet med åtte publikummere i 2007. I år blir det kanskje rekordbesøk under Barofestivalen i Flora i Selbu.

– Det er vanskelig å spå hvor mange som kommer, men vi regner iallfall med 70-80 campingvogner og bobiler som kommer til Selbuflora til helga, sier Gunnar Bjerken.

Han har tatt over taktstokken etter det som startet med trubauren Baro Lilleevjen sommeren 2007. Baro inviterte til et spellmannstreff hjemme hos seg selv i Granlia.

– Dessverre var nok ikke Baros markedsføring den aller beste, så det ble ikke flere enn åtte personer som var innom treffet, forteller Bjerken.

Masse livåt musikk og bedre markedsføring skal sørge for at den 12. versjonen av Barofestivalen skal bli en dundrende suksess.

– Det starter fredag kveld med dans til 2-rækkeranj og Bjerkens orkester, forteller Bjerken, før det blir en heldag med musikk og dans på lørdag. Først en konsert med Tømmerdalens, Kari Trekkspill, Tydal Trekkspillklubb, Selbu Trekkspillklubb, Jan Arilds, Selbu Felebyggerlag, Ole´s orkester og Blåhåmmårn Toraderlag. Hvis stemningen ikke har nådd taket og vel så det etter konserten blir det dans til ut i de små timer etterpå.

– Det er de samme orkestrene som spiller til dans også, sier Bjerken, som er både festivalsjef og konferansier.

Fra den svært så spede oppstart med åtte frammøtte i Granlia har festivalen flyttet på seg og har nå fast tilhold ved tidligere Flora Kafé.

– Festivalen arrangeres fremdeles på samme sted. Alt er basert på frivillig innsats fra folk, og hele Flora deltar som funksjonærer. Kaféen som het Flora Kafé ved oppstarten av Barofestivalen i 2008 heter i dag Vertshuset Caroline. Ved siden av vertshuset ligger Nea Camping som åpnet i 2011. Ungdoms- og idrettslaget UL & IL Dalrosa, som arrangerer, er omdannet til et grendelag og heter nå Grendelaget Dalrosa, sier Gunnar Bjerken.

Les forrige sak:
– En stor merkedag for Meråker

- En av de beste rulleskiløypene i verden, sier idrettsleder

Close