20 °C Stjørdal, NO
24/07/2021

Spar Hegra header uke 29
Header-Bingo-uten dato

Snart må elbilene betale på E6

20 kroner for en tur mellom Trondheim og Stjørdal

(Illustrasjonsfoto)

1. august blir det trolig slutt på at elbilene kan kjøre gratis mellom Stjørdal og Trondheim. Etter planen skulle innkreving av bompenger på strekningen avsluttes i desember 2023. Etterhvert som antall elbiler har økt har denne datoen blitt forskjøvet ut i tid. Tall fra bompengeselskapet Vegamot viser at hver femte bil som bruker veien nå er elbiler. Det gjør at avsluttet innkreving foreløpig er beregnet til april 2024.

– Som følge av koronautbruddet har det vært en betydelig nedgang i trafikken. Det forventes fortsatt lave trafikktall så lenge flytrafikken på Trondheim lufthavn er begrenset. Når innkreving for prosjektet er ferdig, er det planlagt påbegynt innkreving for nytt prosjekt E6 Ranheim – Åsen. Dersom oppstart innkreving for ny E6 Ranheim- Åsen blir forsinket, vil det medføre økte finansieringskostnader for dette prosjektet, orienterer kommunedirektøren i Stjørdal om bakgrunnen for planene om å innføre bompenger for elbiler.

Tallene for passeringer på E6 Øst de siste ukene viser at trafikken er redusert i størrelsesorden 20-30 prosent pr uke sammenlignet med fjoråret.

De berørte kommunene, Stjørdal, Malvik og Trondheim, må slutte seg til forslaget om innføring av bompenger for at dette skal bli innført. Kommunedirektøren i Stjørdal innstiller på at de følger henstillingen fra Vegamot. Det vil i tilfelle bety at elbiler må betale 13 kroner og 60 øre ved passering av bommen på Ranheim og 6 kroner og 80 øre ved passering av bomstasjonen i Hommelvik. Summene forutsetter at bilene har elektronisk brikke og bompengeavtale. Prisene er nøyaktig halv pris av det en «vanlig» bil betaler under de samme forutsetningene.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
12 fikk fartsbot

UP stilte seg opp i 50-sone

Close