6 °C Stjørdal, NO
18/09/2021

Spar Hegra uke 37
Header-Bingo-med dato

Snart står de på scenen i Storvika

Aktører og andre medvirkende i det store barne- og ungdomsstykket Yggdrasil ble nylig presentert

LOKALE SKUESPILLERTALENTER: Fire av de lokale aktørene som får roller i Trøndelags store spel Yggdrasil er fra venstre: Thomas Sandodden Knutsen (18), Casper C. Høvde (17), Marion Ovidth (12) og Selma Andersen Klefsås (13). LOKALE SKUESPILLERTALENTER: Fire av de lokale aktørene som får roller i Trøndelags store spel Yggdrasil er fra venstre: Thomas Sandodden Knutsen (18), Casper C. Høvde (17), Marion Ovidth (12) og Selma Andersen Klefsås (13).

Aktører og andre medvirkende i det store barne- og ungdomsstykket Yggdrasil ble nylig presentert på Søndre Kulturhjørne. Spelet settes opp i Storvika i høstferien, og 34 aktører inntar den store scenen.

Teaterproduksjonen som nå er under utvikling i Stjørdal er omfattende, og produsent og regissør Thorunn Wikdahl røpet noe av manusets innhold.

– Jeg er begeistret for den store viljen til å delta i de ulike rollene. Fra Stjørdal stiller flere utøvere fra Stjørdal Taekwondo Klubb i tillegg til flere andre frivillige opp. For første gang presenterer vi Petronella Ibsen-Børnick, som skal spille den skumle Hel, Gunnhild Sundli som spiller Idunn, Joakim Skevik som spiller Loke og Nami Kitagawa Aam som skal spille Frøya. I tillegg er det mange flere roller som skal kles i spennende kostymer, sa produsent Thorunn Wikdahl.

HOVEDROLLEINNEHAVERE: Sentrale roller i Yggdrasil har Petronella Ibsen-Børnick (Hel), Nami Kitagawa Aam (Frøya) og Gunnhild Sundli (Idun).
HOVEDROLLEINNEHAVERE: Sentrale roller i Yggdrasil har Petronella Ibsen-Børnick (Hel), Nami Kitagawa Aam (Frøya) og Gunnhild Sundli (Idun).
Scene i Storvika

Stykket og teaterproduksjonen som vil prege Stjørdal hver dag i høstferieuka, i tillegg til helgen før, skal tilby publikum god plass på stoler i Storvika foran scenen. De 40 rollene skal øves inn de kommende ukene på en arena som innbyr til naturens omgivelser. Anleggelse av scene har allerede startet.

– Dette ser vi på som Trøndelags store, nye spel. Vi er i tett dialog med kommuneoverlege Vonen i Stjørdal, for det skal ivaretas hensyn til smittevern, men samtidig er vi opptatt av å løfte kulturlivet. Med Yggdrasil får publikum oppleve levende teater. Nå er har det vært mange måneder med stillhet. Dette håper vi å snu til det positive, sier produsent Thorunn Wikdahl.

Mange aktører

– Stykket vil ha en varighet cirka to timer. Nå startet vi med lukkede leseprøver, så skal aktørene møtes på arenaen i Storvika og øve hjemme. Med 50 personer i produksjonen er det mye logistikk som skal fungere. For unge uerfarne aktører i stykket vil dette bli en verdifull erfaring å ta med seg, sier Wikdahl. To lokale ungdommer som får roller er Marion Ovidth (12) som tidligere har spilt i Annie og Robin Hood, og Selma Andersen Klefsås (13) som sier hun har mindre erfaring med teater, men begge gleder seg.

– Når kan publikum få oppleve Yggdrasil i levende live?

– Lørdag den 3. oktober har vi premiere i Storvika. Det blir oppsetting også søndag 4. oktober og hele påfølgende høstferieuke med start klokken 18 hver kveld i Storvika. Selvfølgelig håper vi publikum i en stor region vil komme og oppleve dramatikk, glede og spenning med aktørene våre i Yggdrasil. Følg gjerne med oss frem mot åpen scene, men i Storvika vil vi gjerne øve litt uforstyrret de kommende uker og dager, sier produsent og skaperen bak manus Thorunn Wikdahl i Yggdrasil Teater.

Les forrige sak:
(Illustrasjonsfoto)
Blir anmeldt etter å ha utøvd vold på restaurant

Fikk ikke mer alkohol

Close