3 °C Stjørdal, NO
02/12/2020

Sofie (12) er årets kvinnelige skuespiller

– Ja, jeg skal bli skuespiller, sier 12-åringen med trykk på skal

12 år unge Sofie Thomsen med prisen som årets beste kvinnelige skuespiller i Filmbussen. 12 år unge Sofie Thomsen med prisen som årets beste kvinnelige skuespiller i Filmbussen.

Sofie Thomsen er 12 år og fast bestemt på å bli skuespiller. I sommer fikk hun prisen som beste kvinnelige skuespiller under aktiviteten «Filmbussen».

I fjor var hun egentlig for ung, men fikk være med likevel. I år var hun akkurat gammel nok. Da var det ingen tvil om at Sofie Thomsen skulle være med på «Filmbussen». Etter at 19 filmer fra ti kommuner var ferdiginnspilt og vist for mange var det 12-åringen fra Stjørdal som fikk den ærefulle tittelen «Beste kvinnelige skuespiller». Som om ikke det var nok fikk også hennes «motspiller» i filmen «Flaks», Markus Sæle, prisen som beste mannlige skuespiller.

– Jeg var egentlig usikker på om det var meg, eller om det var ei annen jente med samme navn som hadde vunnet da de sa navnet mitt. Jeg gikk ned trappa, og var litt forvirret. Så husker jeg ikke så mye mer, og jeg husker ikke helt hva jeg sa da jeg fikk prisen, sier Sofie Thomsen.

Soleklar drøm

Nå har hun «landet» med premien trygt i hånda. Filmen «Flaks» var hennes andre, men garantert ikke den siste.

Yrkesdrømmen er soleklar. Først skal 7. klassingen ved Fosslia skole gjennomføre ungdomsskole, så har hun lyst å gå dramalinje på videregående skole, og så…

– Ja, jeg skal bli skuespiller, sier 12-åringen med trykk på skal.

Mamma Hilde er ikke superoverrasket over at datteren trives så godt foran kamera, men litt.

– Det er mange kreative sider i familien, men det er mest sang og musikk. Sofie er egentlig litt beskjeden og stille, men veldig slagferdig og kjapp i replikken. Hun skifter nok litt personlighet når hun blir skuespiller, sier mamma.

Vil spille i «artige» filmer

Sofie er helt enig; hun blir en litt annen Sofie foran kamera. Og hun elsker det. Nå drømmer hun om filmroller, og aller helst i artige filmer.

– Det må være filmer der jeg sier noe morsomt og som publikum flirer av. Ikke noe sånn kjærlighetskliss iallfall, sier Sofie Thomsen bestemt.

Hun ser en god del filmer, – den siste var den nye Askeladden-filmen. Den var grei nok, men når ikke helt opp blant de største favorittene.

– Det er «Mamma Mia» og «Alice in Wonderland». De har jeg sett mange ganger, kanskje 50-100, sier 12-åringen som var den beste kvinnelige skuespilleren blant 19 Filmbussen-filmer i sommer.

Filmbussen er et prosjekt som driftes av Midtnorsk Filmsenter med støtte fra fylkeskommunen, Norsk Filminstitutt og Mid Nordic Film Commission. Aldersgrensen er 12 år, og prosjektet handler om å lagen fiks ferdig film fra idestadiet. Alt gjøres i løpet av to dager.

Les forrige sak:
Sivert Solli (nærmest) og Mats Lillebo har stort sett jublet seg gjennom sesongen. Seks serierunder før slutt ser det stadig lysere ut for Blink-guttene.
Nå er Blink fem poeng foran Fredrikstad

Kvik Halden kan bli den aller tøffeste opprykksutfordreren

Close