16 °C Stjørdal, NO
18/06/2019

– Søk om Tæl-stipend!

- STYRKELØFTER MARTE ELVERUM FIKK STIPEND: - Jeg leste om tæl-stipendet i avisa. Styrkeløft er en idrett der du må ha tæl. (Foto: Svein Wik)

 

– Utdelingen skjer i Olavshallen tirsdag 29. oktober med et flott kulturshow toppet med stjerneartister. Da deler SpareBank 1 SMN ut over en halv million kroner som stipend til talenter innen musikk, idrett, kunst og veldedig arbeid i Trøndelag og på Nordvestlandet – i tillegg til Tæls hederspris.

 

I Stjørdal er sangerne Sunniva Unsgård og Are Hembre ved siden av verdensmester i styrkeløft Marte Elverum og fjorårets NM-vinner i spyd Størk Avelsgård Lien blant tidligere vinnere.

 

Coop Storlien artikkelnivå

Stipendene går til utøvere som oppfyller kriteriene til det banken definerer som Tæl:

– Å ha mot til noe du ikke tør

– Å klare det du ikke kan

– Å ville det ingen andre makter

– Å fortsette der andre stopper

 

– Enkeltpersoner eller lag/foreninger får en stimulans til å stå på videre. Ved siden av de nevnte prisvinnerne har vi et godt eksempel i Anders Kristiansen som er en utmerket marimbaspiller., sier Grøntvedt som minner om at det er viktig å bidra til at ungdommene vekkes og får penger til å utvikle seg videre:

 

– SpareBank 1 SMN ønsker å styrke bredden. Støtten er ikke bare forbeholdt idrett og musikk, forfattere eller musikere/komponister. Banken har en veldig bred tilnærming. Jeg kan nevne at en bordtennis-klubb på Heimdal fikk hovedtildelingen sitt år for sitt arbeid med å integrere funksjonshemmede inn i idretten, sier han.

 

– Hvordan melder du deg på?

– Det er viktig å melde seg på og skrive en god søknad. Her er det fritt fram for å promotere seg selv. Det er lov til å skryte av seg selv eller få noen til å gjøre det.

 

– Hvor store er hvert enkelt stipend?

– Det er stipender fra 20.000 kr. til 50.000 kr. Siden starten i 2003 har banken delt ut ni millioner kroner i Tæl-stipend. Nå er det utdeling for 17. gang. Har du lyst til å søke? Kjenner du noen som fortjener et stipend? Hiv deg rundt – søknadsfristen er 31. august. Ta kontakt med SpareBank 1 SMN.

 

 

Les forrige sak:
Stjørdals største bjørk er felt i bakkene ved prestegården i Hegra. Treet var angrepet av råte og måtte i bakken. Tidligere ordfører i Stjørdal, Alf Daniel Moen felte kjempene ved prestegården med motorsag.
Felte Stjørdals største bjørk

  Under en konkurranse med opprop om største tre blant kommunens […]

Close