12 °C Stjørdal, NO
30/07/2021

Søker barn og ungdom med nedsatt funksjonsevne til nytt prosjekt

– Vi skal se på hvordan man kan styrke kvaliteten på tjenestene til denne gruppen

Ida Jenssen skal lede nytt prosjekt innen velferdsteknologi med oppstart fra høsten. Foto: Skjermdump Ida Jenssen skal lede nytt prosjekt innen velferdsteknologi med oppstart fra høsten. Foto: Skjermdump

Stjørdal kommune søker barn og ungdom med nedsatt funksjonsevne til et helt nytt prosjekt innen velferdsteknologi.

Prosjektleder Ida Jenssen forteller i en video på Stjørdal kommunes hjemmeside at hovedmålet med prosjektet er å ta i bruk teknologi for å se om det kan bidra til økt selvstendighet, deltakelse og mestring i eget liv.

– Med meg i prosjektet har jeg en prosjektgruppe som består av representanter fra barne- og avlastningstjenesten, spesped i skole og sykepleier i velferdsteknologi, Torhild Skjelstad, forteller Jenssen i videoen.

Ettårig prosjekt

Ifølge Skjelstad har Stjørdal kommune jobbet med velferdsteknologi siden 2013, hvor fokuset har vært på eldre. Nå ønsker de å sette fokus på målgruppen barn og unge mellom 0 til 24 år med funksjonsnedsettelse.

– Vårt prosjekt er et ettårig prosjekt om velferdsteknologi. Det kan ses i sammenheng med ett større prosjekt som Stjørdal er med i. Det er et prosjekt som heter Helsevel, der vi og andre norske kommuner skal se på hvordan man kan styrke kvaliteten på tjenestene til denne brukergruppen, forklarer hun.

Målet med prosjektet er å identifisere, prøve ut og implementere ulike velferdsteknologiske løsninger, som gjør at barn og unge med nedsatt funksjonsevne kan delta på, og mestre fritidsaktiviteter.

Økt selvstendighet

I videoen forklares det at den valgte velferdsteknologiske løsningen skal kunne bidra til trygghet og avlastning for både barn og foreldre. Videre vil målet være at deltakere skal kjenne på økt selvstendighet, deltakelse og mestring.

Valg av teknologi vil styres av barnets behov, og valget vil skje i samråd med barnet selv og familien. Teknologien de ønsker å prøve ut dekker fire områder innenfor trygghet og mestring for målgruppa:

1. Språk- og kommunikasjonsteknologi
2. Teknologi til tid, planlegging og struktur
3. Samhandlingsteknologi
4. Lokaliseringsteknologi

Familiene som deltar i prosjektet vil ha en utprøvingsperiode. Der vil de få tildelt den valgte velferdsteknologiske løsningen for å prøve ut denne i et gitt tidsrom. Utprøvingen vil kunne skje i hjemmet, på bolig, skole og avlastning, opplyses det videre.

Utsatt til høsten

Prosjektet har blitt utsatt til høsten på grunn av pandemien. Nå håper de å endelig å komme i gang etter sommerferien.

De som ønsker å delta får god informasjon om prosjektet og vil få god oppfølging av prosjektgruppa og i forkant av oppstart er det planlagt en kick-off dag på Quality Hotel 1. september. Dette krever påmelding.

Les forrige sak:
Denne gjengen er glad i friidrett. Tiril Reitan (t.v.), Tonje Bjørkli, Leona Helle Evjemo og Ingvild Rønsberg synes det var fint å delta på Midtkiløra.
Det gror godt i friidretten: – Det er ganske mange flere som har blitt med nå i det siste

Og de unge utøverne kan bli å finne på resultatlistene i mange år fremover

Close