3 °C Stjørdal, NO
02/12/2020

Søker eiere av hittegodsbåter

Lensmann Atle Matre savner eiere av fem båter som her drevet i land på Frosta.

 

På Frosta som andre steder langs fjorden har båter i uminnelige tider vært en nødvendighet for utøvelse av fiske og ferdsel. I nyere tid har fritidsbåtene tatt mer plass i fjorden, og ikke sjelden driver båter i land på Frosta. Båter som ikke er merket hverken med registreringsnummer eller navn. Lensmann Atle Matre har vært i politiets tjeneste på Frosta i 27 år, og noterer nå hittegodsbåter i bok nummer tre på lensmannskontoret.

 

Det er tydelig at strømforholdene i fjorden både på flo og fjære er en klar årsak til at båter strander hos oss på Frosta. En av flere viktige oppgaver hos oss i politiet er å holde øye med bevegelser som skjer på fjorden, og vi får gjerne tips fra publikum om båter som driver på land hvert år. Vi søker nå eiere av en 8 fot jolle i Sørgrenda, en hvit Pioner-jolle på Tautra, en 13 fot hvit og grønn båt på Småland, og i Kvitsandvika på Vågen ei rød jolle fra Bakkelittfabrikken i Oslo.

 

Hva gjør dere for å finne eierne til slike båter på drift?

Det sendes ut varsel om hittegods til andre lensmannskontor langs fjorden, og vi har de siste årene fått et tettere samarbeid med Stjørdal lensmannskontor i region sør, forteller Atle Matre, som nå håper noen melder fra til politiet i Frosta om båten deres er savnet. Politiet tar også varslingsrutiner om båter uten mannskap om bord på alvor generelt, presiserer lensmann Atle Matre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Les forrige sak:
Feide Eggens lag av banen

  Målscorere: Nedzad Sisic 2, Sondre Hopmark Stokke 2, Simen Raaen Sandmæl […]

Close