4 °C Stjørdal, NO
27/10/2020

Søker om 800000 i støtte til hyttebygging

Trenger 2,5 millioner for å fullfinansiere Stordalshytta

REISER SEG: Den nye turisthytta på Stordalen er i ferd med å reise seg. Nå har Nord-Trøndelag Turistforening søkt Meråker kommune om et tilskudd på 800000 kroner til hytta. (Foto: Knut Lundemo)

Nord-Trøndelag Turistforening søker Meråker kommune om et solid tilskudd til byggingen av den nye Stordalshytta.

– For å kunne realisere prosjektet må vi ha tilstrekkelig finansiering på plass. Selv med storstilt dugnadsinnsats vil dette uansett kreve betydelige summer. Vi må ta frierhatten på og vandrestaven fatt, og henvender oss til både offentlige og private aktører for tilskudd og bidrag. Vi søker med dette Meråker kommune om 800 000 i støtte til byggingen av Stordalshytta.
Det skriver daglig leder i Nord-Trøndelag Turistforening Nina Pettersen og leder for prosjektgruppa for nye Stordalshytta, Inge Grøntvedt i et brev til Meråker kommune.
Byggingen av den nye, store turisthytta på Stordalen er meget godt i gang, og planen er at den skal overleveres til Nord-Trøndelag Turistforening 1. juni neste år. Den nye hytta får 39 overnattingsplasser og bygges på tomta til den gamle turisthytta, Bjørneggen.
– Stordalshytta vil bli utstyrt med dusj og garderobe, badstue og tørkerom, vannklosetter og oppvarmede rom. Kjøkkenet blir fullt utstyr for sjølhushold og det blir valgt materialer på gulv og vegger som er lette å rengjøre og som «tåler en støyt». Hytte blir også utstyrt med balansert ventilasjon i 1. etasje og et tidsmessig brannvarslingsanlegg og rømningsveier, beskriver turistforeningen i sitt søknadsbrev.
Totalkostnadene for den nye hytta er budsjettert til nesten 13 millioner kroner. Finansieringsplanen viser at 10,4 millioner er på plass i form av tilskudd og lån. Nå er turistforeningen på leit etter å finne de siste 2,5 millionene.

 

Les forrige sak:
Denne konteineren håper Paal Larsen (t.v.), Ivar Rimul og Kjell Mjøsund blir fylt opp med slakteavfall under elgjakten. Foto: Frank Skaufel
Her kan du levere slakteavfallet

Jeger- og fiskeforeningene håper at denne konteineren blir fylt opp med slakteavfall under elgjakten

Close