6 °C Stjørdal, NO
17/09/2021

Spar Hegra uke 37
Header-Bingo-med dato

Sola kjemper mot disen

Det er knallvær i Trøndelag – bak svevestøvet

Det skal være sol og klarvær, men disen som skyldes vinddrevet støv fra Øst-Europa skygger for knallsola. Dette bildet er tatt fra Sutterøy mot Storvika.

Store deler av landet, Trøndelag inkludert, har et merkelig fenomen som skygger for sola i noen dager. Det er svevestøv fra jordbruksområder i Øst-Europa som forårsaker disen, ifølge meteorologene ved Meteorologisk institutt. De antyder også at dette kan være i kombinasjon med røyk fra en gedigen skogbrann i østlige deler av Ukraina.

LES OGSÅ: Svevestøv fra Øst-Europa skygger for sola

Trøsta er at bak disen er himmelen knallblå og sola knallrund. Iallfall ifølge meldingene fra yr.no. Både lørdag og søndag skal bli flotte værdager i Stjørdals-regionen. Knallsol og temperaturer opp mot 15-16 grader lyder varselet på. Hvorvidt sola klarer å bekjempe disen og vise seg fram i all sin prakt er det kun tiden som kan vise.

Det er også ventet flere fine dager i Trøndelag utover kommende uke. Bøndene, og alle vi andre, kan vente oss oppholdsvær, lettskyet og mye sol og rundt 15 grader helt fram til og med neste helg. Eneste varslede nedbør er natt til mandag.

 

Les forrige sak:
En sjeldenhet er ute på markedet

Bakneset tilbyr både idyll og seterrett

Close