-1 °C Stjørdal, NO
18/10/2021

Spar Hegra uke 42
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

Sola strålte mens fisken lurte seg unna

SE MANGE BILDER fra isfiskekonkurransen på Liavatnet

Selv om det ikke ble noen storfangst på Carmen Cesilie og Olaf Hegge, syntes de at det var godt å sitte ute i godværet. Selv om det ikke ble noen storfangst på Carmen Cesilie og Olaf Hegge, syntes de at det var godt å sitte ute i godværet.

Over 100 store og små fisket for harde livet i fire timer på Liavatnet søndagen, da ildsjelene i Vassbygda grendehus inviterte til den årlige isfiskekonkurransen. Sola skinte om kapp med deltagerne og fisken lurte de fleste fiskerne.

Jan Ove Ulseth, grunneier og en av ildsjelene bak fiskekonkurransen, forteller at dette er ett av flere arrangement som går til inntekt for bevaring av den gamle skolen, som nå i de senere årene har fungert som grendehus for bygda.

– Foruten fiskekonkurransen arrangerer vi juletrefest, basar og har litt utleie av huset til bursdager og lignende. Alt går på dugnad og det er stor interesse i Vassbygda for at vi fortsatt skal ha et eget grendehus, og da må dugnadsinnsatsen være på topp og det er den, sier Jan Ove Ulseth.

Selv om sola skinte fra en nesten skyfri himmel og isborene gjennomboret isen slik at den til slutt nesten lignet en sveitserost, var det ikke så mange som var i stand til å lure fisken med agnet sitt. Men noen få klarte det og arrangørene kunne kåre to verdige vinnere. Liavatnet er kjent for at det inneholder mye fisk og uttaket som ble gjort denne søndagen var såpass beskjedent, at det nok ikke vil være noen som helst fare for framtidig fiske.

Konkurransen var inndelt i flere klasser. Vinner av voksen klasse over 16 år ble Stig Kvaal og vinner av klasse under 16 år ble Vemund Sveberg. Kvaal vant også klassen som hadde den største fisken og Sveberg vant klassen med totalt antall kilo fisk. Arrangørene opplyser at det var seks isfiskere som fikk fisk. Svært mange store og små sponsorer bidro med så mange premier, at alle som deltok fikk hver sin premie for innsatsen, med eller uten fangst, etter at signalet for «fiske opphører» ljomet utover isen i Vassbygda.

Les forrige sak:
Fløy langt i Kråka

SE MANGE BILDER fra skiflygingsfesten på Haraldreina

Close