5 °C Stjørdal, NO
03/12/2020

Solid som betong

Håper på flere oppdrag i forbindelse med E6-utbyggingen

DE RETTE LØSNINGENE: – Vi setter vår ære inn på å finne de rette løsningene for våre kunder. Betong er et fag med mange komponenter, sier Odd-Viggo Rognli (til venstre) og Espen Aune hos Betong Øst i Stjørdal.

– Betong Øst er et nasjonalt firma som totalleverandør av ferdigbetong, transport og pumpetjenester, sier Espen Aune som er distriktsleder i Trøndelag.

Betong Øst har sju anlegg i Trøndelag, fra Oppdal i sør til Stjørdal i nord. Betong Øst overtok alle anleggene i september 2018, og omsetter for vel 200 millioner kroner i året i Trøndelag.

Blande betong

– Hva går arbeidsoppgavene ut på?
– Det er i første rekke å blande betong, gi råd til kunder i forbindelse med valg av betongtype og leveringsmetode, og ikke minst kvalitetssikre våre leveranser på laboratoriet. Vi tar imot bestillinger fra små og store kunder. Det er fra små private aktører til store firma. For øyeblikket har vi et par gode jobber i Stjørdal. Vi leverer betong til det nye parkeringshuset til Sandfærhus Parkering, og til Quality-hotellet i Kjøpmannsgata. Ellers har vi hatt gleden av å bidra mye til den gode utviklingen på Sveberg, sier Espen Aune som er distriktsleder i Trøndelag.

Store og små aktører

– Generelt kan vi dele kundene i to grupper. For det første er det store aktører som vet akkurat hva de skal ha. Da handler det om å levere de rette betongtypene, med rett utstyr, til rett tid, sier Espen Aune.
Distriktslederen forteller at det er stor forskjell på å selge til en «betongproff» enn til en «betongamatør».
– «Ola Nordmann» som skal støpe for første gang trenger hjelp og råd knyttet til valg av rett betong samt rett leveringsmetode for å ivareta rett kvalitet og ikke minst finne en økonomisk fornuftig løsning på hans prosjekt, sier Aune.

Kostnadsfritt

Betong Øst har en policy om å stille opp med råd og bistår kundene etter beste evne.
– Vi setter alltid vår ære i å finne fram til de beste og mest kostnadseffektive løsningene. Betong Øst tilbyr kostnadsfrie beregninger for å finne optimale gulvløsninger. De aller fleste «gulv på grunn» kan, og burde, utføres som fiberarmerte. Her snakker vi kostnadseffektive og gode løsninger, reklamerer Espen Aune.

Betongkunnskap

Aune forteller om at gode råd er deres løsning for å få fornøyde kunder tilbake på betonghandel.
– Det er vårt viktigste markedsarbeid. Vi skisserer løsninger for kundene på nettet. DØNN-skolen er et kompetansesenter som bygger opp kunnskap hos våre kunder. Tanken bak DØNN-skolen er enkel: – Vi skal være de som kan mest om betong. Vi har gjennomført flere gode fagseminarer rundt omkring i Trøndelag og kan siden 2018 skryte av mange hundre personer på kurs, sier Espen Aune.
Kunnskap, erfaring og samarbeid er faktorer som skaper suksess for Betong Øst, og de ansatte legger ikke skjul på at de ønsker å dele denne kunnskapen med kunder og samarbeidspartnere.
– Vi tvinger oss selv til å hele tiden være oppdatert gjennom våre kunders krav til innhold i kursene, sier Aune, som understreker viktigheten av å bruke lokale samarbeidspartnere.
– Vi henter for eksempel grus fra Brødrende Bjerkli i Lånke og KL Grus i Selbu. Vi er opptatt av å bruke de lokale, sier Espen Aune.

Sju ansatte

Avdelingen i Stjørdal har sju faste lokale ansatte. Det er fire betongbiler med sjåfører.
– Vi har også en betongpumpe med en ansatt. Vi er to personer som betjener kontor og telefon ved siden av at vi blander. Ved behov låner vi inn ekstra hjelp fra avdelingene i Trondheim. Det fungerer godt og gir oss god kapasitet til å løse våre oppgaver og serve våre kunder, sier Espen Aune.
– Utsiktene framover?
– Vi er svært spente på hvilke oppdrag vi kan få i forbindelse med E6-utbyggingen. Vi er med vår fabrikk i Stjørdal og våre fabrikker i Trondheim rustet til å ta på oss de store vegutbyggingene som skjer i området, sier Aune som understreker at det ved leveranser til de nevnte E6-prosjektene vil bli vesentlig økt antall årsverk slik at de kan sikre det fortsatt gode samarbeidet med lokale og lojale kunder.

 

Les forrige sak:
71-åring fra Stjørdal omkom i flyulykken

Navnet på den omkomne etter småflyulykken er frigitt

Close