10 °C Stjørdal, NO
21/09/2020

– Som natt og dag

De ansatte stortrives på nye Vianor Dekk og Bilverksted som åpnet dørene i forrige uke

FREMTIDSTRO: Erik Willassen og Jarle Nilsen ser lyst på fremtiden etter åpningen av det nye bygget på Evja. FREMTIDSTRO: Erik Willassen og Jarle Nilsen ser lyst på fremtiden etter åpningen av det nye bygget på Evja.

– Vi har i dag kapasitet til å lagre 1700 dekksett på dekkhotellet, men vi kan øke til 3000 dekksett.

Det sier Erik Willassen, avdelingsleder ved Vianor Dekk og Bilverksted på Evja som åpnet dørene i forrige uke.

I det gamle anlegget var det plass til 850 dekksett, og allerede er kapasiteten doblet etter flyttingen.

– Det mangler ikke plass her, og vi kan ekspandere. Blant annet har vi plass til et lager med 3000 lastebildekk og like mange for personbiler, i tillegg til at vi kan øke fra 1700 til 3000 dekksett på dekkhotellet, sier han.

Lastebilkapasiteten er den store forskjellen i forhold til lokalene de rådde over i sentrum.

– Vi kan ha inn et vogntog på 25 meter samtidig med en lastebil, traktor og hjullaster, i tillegg til personbiler i et annet spor, sier Willassen, som jobber på dekkavdelingen ved bedriften.

 - SOM NATT OG DAG: Muhhamed Emi Adaev mener de nye lokalene til Vianor Dekk og Bilverksted er langt mer praktiske enn de gamle.
– SOM NATT OG DAG: Muhhamed Emi Adaev mener de nye lokalene til Vianor Dekk og Bilverksted er langt mer praktiske enn de gamle.
– Spennende

I tillegg er dekkavdelingen nå blitt samkjørt med bilverkstedet, som tidligere lå på Værnes. Da Stjørdals-Nytt var innom på den første driftsdagen, rullet den aller første bilen inn på verkstedet etter flyttingen fra de gamle lokalene dagene før.

– Vi bruker de første dagene som en innkjøringsfase. I dag skal vi ha inn seks biler, men på det meste kan vi ha 25 biler, sier Jarle Nilsen, teknisk leder for verkstedssiden.

Inne i bilhallen står mekaniker Muhhamed Emi Adaev fra Selbu lent over motorrommet. Historiens første reparasjon inne i den splitter nye verkstedshallen markerte en milepæl.

– Dette er spennende, sier han.

Selbyggen stortrives i de nye lokalene.

– Alt utstyr er nytt og hallen er mye mer effektiv og praktisk enn i de gamle lokalene, sier Adaev.

– Som natt og dag

Etter flyttingen fra Værnes ble det en hektisk tid for å få alt på plass.

– Det var mange kolli som skulle på plass, men vi har hatt tid til å sjekke utstyret og teste dataanlegget før vi satte i gang, sier Nilsen.

Etter over 20 i år de gamle og utslitte lokalene innrømmer han at overgangen er stor.

– Det er som natt og dag. På Værnes sto vi inne i en vaskehall som var bygd om til et verksted. Her er alt tilpasset driften, sier han.

Les forrige sak:
SYNG MED OSS: Nå starter sangverkstedet opp igjen. På første sangøvelse før pandemien var 19 personer påmeldte. Astrid Vikaune og Berit Nysæter ønsker velkommen til sangverkstedet ved Ole Vig videregående skole.
– Vi har åpne dører for alle som liker å synge

Stjørdal Musikkråd inviterer til sangverksted på Ole Vig videregående skole

Close