-1 °C Stjørdal, NO
18/10/2021

Spar Hegra uke 42
XC60
Header-Bingo-med dato
XC90
XC40

Sommereventyret i Meråker

Med dette store arrangementet for ungdom arbeider blant annet: Maren Idsø, Roar Aspås og Martin Øyn.

 

Den videregående skolen og idrettshallen i Meråker tok i mot 350 nye deltakere som ankom sommereventyret.  Ei hel ukes opphold med idrett, fritidsaktiviteter, lek og vennetreff møtte ungdommene som trygt ble ønsket velkommen av Anna Funderud som er ansvarlig for aktivitetene og oppholdet under sommereventyret. I uke to av minst fire ankom blant annet jentene Sigrid Skottvoll, Mia Therese Olsen og Emilie Kleiven Græsli. Tydalsjentene hadde planene klare for å delta på fotball-aktivitetene og flere av de sosiale tiltakene som tilbys under sommereventyret.

 

Vi har hørt mye positivt om det som tilbys her i Meråker og gleder oss stort til å komme i gang med aktivitetene. Dette ser vi på som en fin start på sommerens ferie fra skolen også, sa jentene like etter innsjekk og før introduksjon fra Anna Funderud. Jentene fra Tydal og Lesja ble med sin gruppe ut på ballaktiviteter, og I løpet av uka fikk nok jentene flere venner i idrettsmiljøet, og spesielt var det fotball som lokket mest.   

 

Et stort løft for Meråker Aktivitet

Roar Aspås er leder for Meråker Aktivitet som leder organiseringen av sommereventyret. Et tilbud for ungdom i flere alderstrinn der idrettsglede og kameratslig oppførsel står i høysetet for ungdom med ulike interesser. Foruten fotball, håndball og sommerski-skole, får deltakerne tilbud om å være med på fangene på fortet, kanopadling, sumobryting, kasseklatring og ytterligere aktivitetspark-tilbud. Maren Idsø leder aktivitetsparken, og opplever stor glede over deltakelsen fra ungdommene.

 

Vi har på forhånd sydd sammen en pakke med aktiviteter slik at programmet blir attraktivt. Samtidig får elevene valgfrihet i forhold til deltakelse på dette også, forteller Maren som har med seg resepsjonist og aktivitør i fotball Martin Øyn. Nina Hernes har på forhånd sikret at alle deltakere er booket før ankomst Meråker og den videregående skolen. Et stort apparat følger Roar Aspås og ledelsen i Meråker Aktivitet under Sommereventyret. Rundt 100 aktivitører, funksjonærer, gruppeledere og instruktører er engasjert gjennom ukene dette skjer der også ungdommene får innlosjering på skolen. Totalt 1500 ungdommer har meldt seg på fordelt på flere uker gjennom sommeren. 400 deltakere i uke 26 og 350 deltakere i uke 27 var gjennom alle aktivitetene og nes te periode skjer i starten av august.

 

De stortrivdes allerede i starten av sommereventyret i Meråker. Fra venstre: Sigrid Skottvoll (11), Mia Therese Olsen (11), Elianna Brøste Nørstegard (14), Kristin Amalie Bryggen (14) og Emilie Kleiven Græsli (12).

 

 

 

 

 

 

 

 

Les forrige sak:
106 års handelshistorie over

  Det er god grunn til å bli nostalgisk og tenke […]

Close